Nieuw: Tarte à Moi stelt 4 healthy pleasures voor

Geplaatst door

Persbericht – Het Belgische patisseriemerk Tarte à Moi schept al 5 jaar lang plezier. De jaarlijkse co-creatie wedstrijd staat met stip in de agenda van vele Belgen. Tarte à Moi vindt het van in het prille begin al belangrijk om te luisteren naar de noden van de consumenten en dankzij de co-creatie mooie nieuwe taarten te realiseren. Denk maar aan de Framboos Pistachetaart van Morgane, die nog steeds in het assortiment zit. Daarnaast blijft Tarte à Moi ook steeds innoveren en luisteren ze naar de vraag en wensen van hun publiek. Vandaar dat ze ons in juni verrassen met een grote innovatie: 4 nieuwe Healthy Pleasures.

Nutriscore A of B

Het afgelopen jaar zijn we ons nog bewuster geworden dat alles staat of valt met een goede gezondheid. Tarte à Moi vindt het belangrijk om naast de bekende en geliefde klassiekers zoals de frisse citroenmeringue en de chocolademoelleux met Belgische chocolade, ook iets minder guilty pleasures toe te voegen aan het assortiment. Natuurlijk verdienen we dat stukje plezier, maar soms houden we het liever wat gezonder en dan zijn de 4 nieuwigheden de prima keuze!

De 4 nieuwe taarten van Tarte à Moi hebben een ‘groene’ Nutri-Score (ter vergelijking: de meeste patisserie heeft Nutri-Score C of D. De Nutri-Score bestaat uit vijf letters (A – E) en vijf kleuren (groen – rood) die de voedingswaarde van een product mooi samenvatten. Het logo van de Nutri-Score is gebaseerd op een wetenschappelijk algoritme. Het houdt rekening met de voedingsstoffen die in een evenwichtig eetpatroon de voorkeur krijgen (zoals vezels, eiwitten, fruit en groenten) en voedingsstoffen die je beter beperkt (zoals calorieën, verzadigde vetzuren, suiker en zout).

De Nutri-Score wordt ondersteund door het Belgische ministerie van Volksgezondheid. Natuurlijk hoef je niet enkel producten met Nutri-Score A of B te kopen en te nuttigen – die heerlijke cheesecake of frambozen-pistachetaart laten we uiteraard niet links liggen. In een evenwichtig voedingspatroon is er plaats voor beiden.

tarte à moi nieuwe taarten

4 gezonde keuzes

Benieuwd naar de nieuwigheden? Hierbij een overzicht van de 4 gloednieuwe taarten:

Vegan Banaan wortelcake – Nutri-Score A: Deze smeuïge cake zit boordevol fruit en groenten. De romige smaak van de bananen en de frisse smaak van de wortelen zorgen voor een gebalanceerde, voedzame cake.

Kruidencake – Nutri-Score B: Deze cake is rijk aan smaak maar toch lekker gezond dankzij de volgende smaakmakers: dadels, walnoten, amandelen en lijnzaad. De kruiding met kaneel maakt de cake helemaal af.

Chocolade-courgette-brownie – Nutri-Score B: Dit is een intense brownie met Belgische pure chocolade, die extra licht is door de courgette. De krokante pistachetoets zorgt voor een extra crunch.

Rabarber-amandelcake – Nutri-Score B: Denk aan een klassieke fruitcake, maar dan met een twist: boordevol sappige rabarber, de plant die nu op zijn best is. De amandelschilfers zorgen voor de nodige bite.

tarte à moi healthy pleasures

Ontdek de 4 heerlijke smaken vanaf nu bij Delhaize. De aanbevolen verkoopprijs is € 4,99 voor een taartje van 2 personen, maar je kan er gerust ook zelf op verschillende momentjes van de dag van genieten. Wist je trouwens dat deze taartjes ook heerlijk zijn als ontbijt? Dit alles zonder enig schuldgevoel, dat wordt extra genieten deze zomer!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. oh ik ben wel benieuwd naar die Vegan Banaan wortelcake . klinkt alvast lekker

Reacties zijn gesloten.