Met deze tips kan je alcoholstift verwijderen

Geplaatst door

Alcoholstift verwijderen – Een watervaste of permanente stift is erg handig. Maar als je er vlekken mee maakt op kleding of meubels, betekent dat ook dat je die niet zo gemakkelijk weg krijgt. Ook als je per ongeluk met een permanent marker op een whiteboard hebt geschreven, kan je wel eens met de handen in het haar zitten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om vlekken van alcoholstift te verwijderen en die wil ik graag delen met jullie!

alcoholstift verwijderen

Alcoholstift verwijderen uit kleding

1. Bleekmiddel

Verdun een beetje bleekmiddel met water en leg het kledingstuk erin. Lijkt de vlek niet direct te verdwijnen? Laat het dan even weken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine zoals je gewoonlijk doet. Let op: je mag deze tip alleen bij witte kleding toepassen!

2. Citroensap

Breng een beetje versgeperst citroensap aan op de vlek en dep erop met een watje of doek totdat de vlek is verdwenen. Bij delicate stoffen kan je het citroensap eventueel verdunnen met een beetje water. Daarna was je het kledingstuk in de wasmachine. Heb je geen citroen in huis maar wel limoen? Limoensap is ook prima om vlekken van alcoholstift te verwijderen!

3. Alcohol

Zitten er alcoholstift vlekken op handdoeken of beddengoed? Gebruik dan pure alcohol, huishoudalcohol of aceton om deze vlekken te verwijderen. Breng de alcohol aan op de vlek en dep erop met een watje of doek tot hij is verdwenen. Was de handdoeken of het beddengoed daarna direct in de wasmachine.

4. Melk

Tenslotte kan je alcoholstift verwijderen uit kleding met melk. Dep een watje of doekje in melk en dep er daarna mee op de vlek. Laat dit een halfuurtje intrekken en herhaal indien nodig. Was je kledingstuk vervolgens in de wasmachine. 

permanent marker verwijderen

Alcoholstift verwijderen van meubels

1. Haarspray

Alcoholstift verwijderen van leren meubels? Dat doe je met haarspray! Spuit de haarspray op een propere doek en wrijf ermee over de vlek. Herhaal dit totdat de vlek verdwenen is. Ga er vervolgens met een vochtige doek over om restjes haarspray te verwijderen.

2. Waterstofperoxide of huishoudalcohol

Doe een beetje waterstofperoxide (te koop bij de drogist) op een propere doek en wrijf er gedurende 10 à 15 minuten mee over de vlek. Daarna doe je hetzelfde met de huishoudalcohol. Wrijf vervolgens met een andere vochtige doek over de vlek om restjes waterstofperoxide en huishoudalcohol te verwijderen.

3. Nagellakremover met aceton

Tenslotte kan je alcoholstift verwijderen van meubels met nagellakremover. Het is wel belangrijk dat deze aceton bevat. Doe een beetje nagellakremover met aceton op een watje of doek, en wrijf ermee over de vlek. Let op dat je niet te veel remover gebruikt om vlekken te voorkomen. Neem een nieuw watje of andere kant van de doek zodra het vuil is, en herhaal tot de alcoholstift vlekken verdwenen zijn.

permanent marker verwijderen van whiteboard

Permanent marker verwijderen van whiteboard

Is er per ongeluk met permanent marker op een whiteboard geschreven? Geen paniek! Schrijf eroverheen met een whiteboard marker en je veegt het zo weer weg. Door met een whiteboard stift over de permanente marker heen te gaan, worden de oplosmiddelen in beide stiften geactiveerd. Een permanent marker verwijderen van whiteboard is dus makkelijker dan je denkt!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Stift van muur verwijderen: zo doe je dat!