Stift van muur verwijderen: zo doe je dat!

Geplaatst door

Heb jij ook een kleine Picasso in huis die het geweldig vindt om met stiften te kleuren? Dat is heel leuk, als het bij papier blijft tenminste. Als je kind heeft besloten om een prachtige muurtekening te maken, dan ben je daar als mama of papa wellicht minder blij mee. Stiftstrepen op muur verwijderen, hoe doe je dat? Geen zorgen, je hoeft niet opnieuw te verven. Met deze tips kan jij makkelijk stift van muur verwijderen!

stift van muur verwijderen

1. Stift van muur verwijderen met een whiteboard marker

Voor deze truc heb je een droog uitwisbare stift (whiteboard marker) nodig, het liefst in de kleur die al op de muur zit. Als mama of papa mag je dus ook weer even op de muur kleuren, maar dan over de gemaakte tekening heen. Zodra je dit gedaan hebt, wrijf je met een propere, droge doek over de inkt. Hierbij zou je de inkt moeten kunnen verwijderen zonder te veel resten achter te laten. Het kan dat de stiftstrepen op de muur niet direct verdwenen zijn. Herhaal dan beide stappen tot de stift van muur volledig is verdwenen.

bic whiteboard markers

BIC whiteboardmarker Velleda – 8 stuks

MARKER'PEPS whitebordviltstiften

MARKER’PEPS whitebordviltstiften – 12 kleuren in etui

whiteboard stiften magnetisch met wisser 8 stuks

Whiteboard stiften magnetisch met wisser – 8 stuks

2. Stift van muur verwijderen met tandpasta

Onlangs heb ik een artikel geschreven over 6 x verrassende tandpasta lifehacks. Stiftvlekken verwijderen is er daar eentje van! Voor dit trucje gebruik je gewone witte tandpasta, geen gelpasta. Doe een beetje tandpasta op een schuursponsje of droge doek en wrijf ermee over de stiftvlek. Daarna haal je er een stukje keukenpapier over heen en voilà, niemand die de vlek nog ziet! De tandpasta kan je met een vochtige doek van de muur verwijderen.

3. Afwasbare stiften kopen

Tenslotte is voorkomen beter dan genezen. En dat geldt ook voor stiftvlekken op de muur! Als ouder kan je je een heleboel werk en frustratie besparen door afwasbare stiften te kopen. Zo hoef je je kind niet constant te corrigeren (daar kan je veel driftbuien mee voorkomen) én hoef jij je geen zorgen meer te maken over stift op de muur. Voor Lara heb ik ook afwasbare stiften aangeschaft en dat scheelt echt een hoop gedoe. Let wel op: sommige stiften zijn alleen afwasbaar op huid en kleding, sommige ook op de muur!

Crayola 24 Stiften met superpunt

Crayola 24 afwasbare stiften met superpunt

crayola afwasbare stempelstiften

Crayola 8 afwasbare stempelstiften

crayola 7 mini afwasbare stiften

Crayola 7 mini afwasbare stiften

Extra tip: Op leukekleurplaten.nl vind je een heleboel leuke kleurplaten in allerlei soorten en maten. Je kunt deze kleurplaten gratis downloaden of printen om ze daarna in te kleuren. Het is een zeer handige website! Aan de linkerkant van de website vind je een menu waarin je op zoek kunt gaan naar je favoriete kleurplaat. Dieren kleurplaten, stripfiguren kleurplaten of voertuigen kleurplaten… er is voor ieder wat wils!

Je kunt ook gericht zoeken naar peuter kleurplaten, meisjes kleurplaten of jongens kleurplaten. Er staan zelfs kleurplaten voor volwassenen op. Kleurpret voor het hele gezin dus! Wil je graag zelf een kleurplaat maken en ben je niet zo creatief aangelegd? Op de website vind je enkele video’s waarin je stap voor stap ziet hoe je je eigen kleurplaat maakt. Zo wordt het een stuk makkelijker om bijvoorbeeld een dolfijn of een flamingo te tekenen. Ik heb de website alvast bij mijn favorieten gezet. Jij ook?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx