Dit is het meest schadelijke ongedierte in huis

Geplaatst door

Ongedierte komt niet alleen buiten voor, maar kan ook aanwezig zijn in je huis. Wanneer het ongedierte buiten blijft, heb je hier meestal niet veel last van. Maar als de beestjes in je huis aanwezig zijn, kan dit wel gevolgen hebben. Binnenshuis kunnen beestjes namelijk veel schade aanrichten. Deze schade valt je misschien niet direct op, maar op termijn kan de beschadiging erg groot zijn. Dit is het meest schadelijke ongedierte in huis!

muizen in huis

1. Ongedierte in huis: muizen en ratten

Veel mensen hebben een hekel aan muizen en ratten. Deze beestjes worden meestal niet als hygiënisch beschouwd. Bovendien kunnen muizen en ratten ook flinke schade aanrichten in huis. Doordat het knaagdieren zijn, kunnen ze in jouw huis ook aan allerlei dingen gaan knagen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld knagen aan meubels, isolatiemateriaal en elektrische kabels. Het knagen aan kabels kan kortsluiting veroorzaken en in het ergste geval zelfs brand. Ze eten ook de hele dag door en dat kan je merken aan de voedselvoorraad die ineens een stuk kleiner is geworden. Muizen en ratten planten zich razendsnel voort. Een muis kan al snel uitgroeien tot een grote plaag en dat is voor veel mensen een nachtmerrie.

2. Boktor en houtworm

Dit ongedierte kan wellicht het meest schade aanrichten in huis. Deze beestjes voeden zich met hout. Als er boktor of houtworm aanwezig is in je dakconstructie, kan dit veel schade teweegbrengen. De beestjes kunnen namelijk de hele constructie aantasten waardoor je dak na verloop van tijd kan instorten. Wanneer er boktor of houtworm aanwezig is in je huis, is het belangrijk om direct een professionele bestrijdingsdienst in te schakelen. Zij kunnen niet alleen boktor bestrijden en houtworm bestrijden, maar vrijwel alle ongedierte in huis. Echter is de aanwezigheid van boktor en houtworm niet direct merkbaar. Als je het vermoeden hebt dat deze beestjes aanwezig zijn, kan je dit laten checken door een ongediertebestrijder.

bedwantsen

3. Bedwantsen

Deze beestjes zorgen niet voor schade aan je huis, maar zijn wel schadelijk voor mensen. Bedwantsen bevinden zich meestal in of rondom het bed. Wanneer mensen slapen, komt dit ongedierte tevoorschijn. Met hun puntige snuit prikken ze door de huid van mensen en zuigen ze bloed op. Hierdoor krijgen mensen vaak bultjes en soms een geïrriteerde huid. Je kunt deels bedwantsen bestrijden door je beddengoed op minstens 60°C te wassen gedurende 90 minuten. Echter zal je de bedwantsenplaag op deze manier niet volledig bestrijden en moet je alsnog de hulp inschakelen van een ongediertebestrijder. Deze behandelt niet alleen je beddengoed, maar ook de naden van je matras, de vloerbedekking en het bedframe. 

4. Papiervisjes

Op het eerste zicht lijken papiervisjes niet veel schade aan te richten, maar helaas is dit wel zo. Verwar dit ongedierte trouwens niet met zilvervisjes. Zilvervisjes zijn meestal niet schadelijk en papiervisjes wel. Papiervisjes voeden zich, zoals de naam reeds zegt, met de vezels in papier. Ze kunnen dus in papier vreten. Dit kan je bijvoorbeeld merken aan je behang, maar ook aan je boekenverzameling. Om de schade die papiervisjes aanrichten te beperken, moet je dit ongedierte actief bestrijden. 

papiervisjes

Zoals je kunt lezen, is er veel ongedierte dat schade kan aanrichten in huis. Als je een vermoeden hebt dat één van deze beestjes in je huis aanwezig is, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder. Zo ben je weer snel verlost van het ongedierte en kan je de schade beperken.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Wespen weg houden: 10 tips op een rijtje