Hoe kom je zo snel mogelijk van muizen af?

Geplaatst door

Heb je muizen in huis? Dit kan een echte nachtmerrie zijn. Zeker als je een panische angst voor muizen hebt. Ze knagen aan etensvoorraden maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen ze ziekten overbrengen en je huis besmeuren met urine en uitwerpselen. Muizen bestrijden is dan ook de boodschap! Maar hoe kom je zo snel mogelijk van muizen af? Ik zet een aantal diervriendelijke manieren op een rijtje waarmee je ze weer uit huis krijgt. 

muizen bestrijden

Hoe kom je zo snel mogelijk van muizen af?

1. Maak spleten, kieren en naden dicht

Allereerst is het belangrijk om alle spleten, kieren en naden goed dicht te maken zodat muizen niet binnen kunnen komen. Een spleetje van een halve centimeter is reeds groot genoeg voor een muis om doorheen te kruipen. Je kunt een speciale milieuvriendelijke weringspasta gebruiken, maar je kunt ook voor een tijdelijke oplossing gaan en staalwol in de gaatjes stoppen. Vergeet ook de ventilatieopeningen niet dicht te maken met fijne gaas want ook daar kan een muis door naar binnen kruipen.

2. Let op met eten

Let erop dat er nergens etensresten rondslingeren want hier komen muizen massaal op af. Laat dus geen kruimels op het aanrecht of de eettafel liggen. Daarnaast is het verstandig om de afwas direct in de vaatwasser te zetten of meteen af te wassen met de hand. Maak ook gebruik van afgesloten, plastic bakken om je voorraad eten in te bewaren. Glazen potten of metalen bussen zijn ook prima, maar vermijd in ieder geval kartonnen dozen want hier kan een muis makkelijk doorheen knagen. 

Zorg ervoor dat vuilnisbakken goed afgesloten zijn. Etensresten (in verpakkingen) in de vuilnisbak zijn voor een muis erg interessant. Maak er ook een goede gewoonte van om regelmatig te stofzuigen. Een schoon huis is immers niet zo aantrekkelijk voor ongedierte. 

hoe kom je zo snel mogelijk van muizen af

3. Diervriendelijke muizenval

Hoe muizen diervriendelijk vangen? Je kunt een diervriendelijke muizenval kopen, zoals een kantelval of kooival, waarbij je de muis levend kunt vangen. Daarna kan je hem op straat weer loslaten. Laat de muis zeker niet los in je tuin of rondom je huis want dan zit ze binnen de kortste keren weer binnen. Zo’n honderd meter van je huis vandaan is dikwijls voldoende, maar verder mag natuurlijk ook. 

Als je een diervriendelijke muizenval plaatst, leg er dan een lekker hapje voor de muis in. Denk aan kaas, pindakaas, nootjes en havermout. Hierdoor is de kans groter dat je de muis kunt vangen.

Helpen bovenstaande maatregelen niet en heb je echt last van een muizenplaag? Dan is het wellicht verstandig om de bestrijdingsdienst van der Velden te bellen. Deze bestrijdingsdienst beschikt over verschillende bestrijders die gespecialiseerd zijn in muizen bestrijden. In de meeste gevallen staat de bestrijder binnen de 24 uur voor je deur om het ongedierte te bestrijden. Zo komt er snel een eind aan die verschrikkelijke nachtmerrie!

Veel liefs,
Vanessa xxx