4 juni: internationale donutdag! Doe je mee?

Geplaatst door

Persbericht – Het afgelopen jaar heeft bewezen dat zelfs de kleinste acties een grote impact kunnen hebben. Het donutmerk Donut Worry Be Happy zet daarom in maar liefst 8 landen een actie op poten met donutliefhebbers om vreugde te verspreiden én het verschil te maken. Het merk wil met #SmileForDonuts zo veel mogelijk donutsmiles verzamelen op social media. Voor elke gedeelde foto schenken ze een donut aan de Voedselbank.

internationale donutdag

Donuts voor het goede doel

Elk jaar op de eerste vrijdag van juni (dit jaar op 4 juni), vieren donutliefhebbers over de hele wereld International Donut Day. Dit donutevenement werd in 1938 in het leven geroepen door het Leger des Heils in Chicago. Dit ter ere van vrijwilligers die in de Eerste Wereldoorlog naar Frankrijk reisden om er hun Amerikaanse soldaten te gaan plezieren met donuts. Op deze dag geven veel bakkerijen en donutwinkels in onder andere Chicago gratis donuts weg ter ere van en ter traktatie voor mensen in nood of voor diegenen die elke dag mensen in nood helpen.

Donut Worry Be Happy is grote fan van deze traditie en wil iedereen de kans geven deel te nemen aan dit hartverwarmende initiatief. Met de actie #SmileForDonuts kan je door een simpele selfie/foto te delen met de juiste hashtag je steentje (of beter: donut) bijdragen.

“We realiseerden ons dat mensen vooral na dit jaar wat positiviteit nodig hebben en dat mensen elkaar echt willen helpen. Dus hebben we een manier bedacht om beide te combineren, nl. mensen aan het lachen krijgen terwijl ze een goed doel steunen. Gedurende deze coronaperiode zijn onze meer dan 4.000 werknemers bij La Lorraine Bakery Group zeer optimistisch gebleven, en we willen dat optimisme delen met mensen in nood door ons meest vreugdevolle product te doneren, Donut Worry Be Happy!’,
– Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bakery Group.

Donut Worry Be Happy verenigt donutliefhebbers in 8 landen met één gemeenschappelijk doel: tegen 4 juni, International Donut Day, zo veel mogelijk donutsmiles verzamelen met de hashtag #SmileForDonuts. Per donut-foto gaat er 1 donut naar de Belgische Federatie van Voedselbanken. De 8 landen selecteerden elk hun eigen lokale, goede doel om te steunen: Hospitality Action (VK), Úsmev Ako Dar (Slowakije), Sanus (Kroatië), Lykkeliga ( Denemarken), Leger des Heils (Nederland), Belgische Federatie van Voedselbanken (België), Radost Dětem (Tsjechië) & Kinderopvang (Polen).

smilefordonuts

Donut Worry Be Happy steunt de Belgische Federatie van Voedselbanken

Het doel van de Voedselbanken is om voedselhulp te verschaffen aan behoeftigen. Hiervoor ontvangen ze kosteloos een belangrijke hoeveelheid levensmiddelen van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD), maar ook producten geschonken door de voedingsindustrie, door grote bedrijven uit de distributiesector, door groenten-en fruitveilingen en ook via het organiseren van verschillende voedselinzamelingen bij het grote publiek.

Donut Worry Be Happy wil een moment van vreugde schenken aan mensen die het moeilijker hebben door ze te laten genieten van een lekkere donut.

Deel jij je glimlach met #SmileForDonuts?

Koop een Donut Worry Be Happy donut in een verkooppunt bij jou in de buurt, neem een hapje uit de donut en neem een foto met de donut als lach voor je gezicht* en post hem online voor 4 juni. Tag @donutworrybehappybelgium op Instagram en/of Facebook en gebruik de hashtag #SmileForDonuts, enkel dan is je inzending geldig. Wil je een extra zetje geven? Overtuig je vrienden om zelf hun selfie te maken en te delen op social media. Alle beetjes helpen!

*PS: niet zo gek op een selfie? Een toffe foto van je donut mag natuurlijk ook 😉

Je vindt de donuts van Donut Worry Be Happy in een supermarkt bij jou in de buurt. Lees meer op www.donutworrybehappy.be  

Veel liefs,
Vanessa xxx