Review: Snail Essence Face Sheet Mask (Action)

Geplaatst door

Snail Essence Mask – Een gezichtsmasker met slakkenslijm filtraat? In eerste instantie trok ik er mijn neus van op. Slakken zijn namelijk niet mijn favoriete beesten. En de gedachte dat ik hun slijm op mijn gezicht smeer, vind ik toch een beetje raar. Echter staat slakkenslijm erom bekend dat het veel goeds doet voor je huid en daarom was ik erg benieuwd naar dit masker. Omdat ik wellicht niet de enige ben die hier nieuwsgierig naar is, deel ik vandaag mijn review over het Snail Essence Face Sheet Mask!

snail essence face sheet mask

Eerst en vooral: wat is slakkenslijm?

Laat ik bij het begin beginnen. Slakkenslijm of slakkengel is een crème waar het slijm van een slak één van de hoofdingrediënten is. Er zijn slakkenboeren in Chili die dit produceren. Met behulp van een speciaal stofje stimuleren ze de slijmproductie van slakken. Daarna worden de beestjes op een plaat gezet. Als ze daar overheen kruipen, kan de slakkenboer het slijm van de plaat afhalen.

Slakkenslijm voordelen voor de huid

De boeren in Chili ontdekten dat slakkenslijm unieke eigenschappen bevat. In de jaren ’80 ontdekten ze dat hun handen ontzettend zacht aanvoelden en dat wondjes heel snel genazen. Later ontdekten ze dat slakkenslijm ingrediënten bevat die veel goeds doen voor de huid: o.a. allantoïne, collageen en elastine. Van deze ingrediënten is bekend dat ze een helend en verzachtend effect op de huid hebben en dat ze de huid soepeler maken. Van allantoïne is ook bekend dat het een populair ingrediënt is in anti-ageing en anti-acne huidverzorging. Het vervaagt fijne lijntjes en littekens. Om al deze redenen is slakkenslijm dus populair en is het in steeds meer verzorgingsproducten te vinden.

Lees hieronder mijn review van het Snail Essence Mask!

snail essence face sheet mask

Beschrijving Snail Essence Face Sheet Mask – € 0,59 bij Action

Het gezichtsmasker bevat huidverzorgende ingrediënten en is verrijkt met slakkenslijmfiltraat. Na gebruik heb je een zachte en stralende huid. Het masker is bedoeld voor de normale huid.

Waarschuwing: niet gebruiken als je huid gevoelig is voor huidmaskers. Gebruik het niet op een geïrriteerde, gebarsten, ontstoken, droge / gevoelige, gescrubde of verbrande huid. Wacht met zonnebaden of het gebruik van geparfumeerde producten of producten op alcoholbasis tot 24 uur na gebruik. Als je voelt dat je huid gevoelig of pijnlijk reageert, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts. 

Ik moet zeggen dat deze waarschuwing best een beetje afschrikt om het masker nog te gebruiken. Maar ik heb het toch gedaan!

Ingrediëntenlijst

ingredienten snail essence mask

Hoe moet je het Snail Essence Mask gebruiken?

Vouw het gezichtsmasker open en breng het aan op je gezicht. Strijk het masker goed plat met je vingers zodat het serum goed door je huid wordt opgenomen. Laat het masker 10 à 15 minuten zitten. Verwijder het masker en masseer het resterende serum in je huid.

snail essence mask

Mijn ervaring

Ik vind dit Snail Essence Mask heel fijn! De waarschuwing op de verpakking schrikte me een beetje af, maar dat was uiteindelijk voor niets nodig. Het gezichtsmasker met slakkenslijm is lekker doordrenkt met serum en voelt heerlijk fris aan op mijn huid. Ik voel dat mijn huid flink wordt gehydrateerd. Na 15 minuten verwijder ik het masker en masseer ik het overige serum nog even goed in. Na gebruik voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Ook heeft mijn huid een mooie glans gekregen. De beschrijving ‘voor een zachte en stralende huid’ klopt dus! 

Bij het openvouwen kan het masker een beetje druppen. Daarom doe je dit best boven de wasbak. Eenmaal het masker op je gezicht zit, heb je hier geen last meer van. Zoals je op onderstaande foto kunt zien, sluit het masker goed aan. Hoe leuk is het toepasselijke printje trouwens? Dit is toch veel leuker dan de standaard witte gezichtsmaskers? Ik word er alvast helemaal blij van! 

De geur is lekker fris, niets bijzonders. In eerste instantie had ik een ietwat vreemde geur verwacht vanwege het slakkenslijm, maar dat is dus niet het geval. Het gezichtsmasker met slakkenslijm heeft me enorm verrast en ik ga het zeker opnieuw kopen!

snail essence mask sheet

Het Snail Essence Face Sheet Mask kost € 0,59 en is te koop bij Action. Er zou ook een slakkengel Action verkrijgbaar zijn, maar die heb ik nog nooit gezien in de winkel. Wellicht kan dit product ook interessant zijn!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Nieuw: Spa Exclusives Integrity (Action)

Eén reactie

  1. Ik vond het ook een heel fijn masker. en voor die prijs moet je het zeker niet laten

Reacties zijn gesloten.