Inspiratie: 4x de trendkleur ‘Brave Ground’ in een moodboard

Geplaatst door

Heb jij dé trendkleur van dit jaar al gespot? Het Nederlandse doe-het-zelf verfmerk Flexa benoemde de trendkleur “Brave Ground” uit tot dé trendkleur van 2021. Benieuwd naar deze trendkleur? En misschien nog wel belangrijker: ben jij benieuwd hoe je deze kleur in jouw interieur kunt toepassen? Home & livingplatform Biano geeft je antwoord en ontwierp 4 moodboards in verschillende stijlen met de trendkleur Brave Ground als de basis.

brave ground moodboard

1. Brave Ground in een bohemian moodboard

Volgens het verfmerk Flexa is een van de belangrijkste eigenschappen van Brave Ground dat deze natuurlijke kleur een fijne basis is, zodat de kleur binnen iedere interieurstijl past. En dus ook perfect binnen de Bohemian woonstijl. De Bohemian interieurstijl bestaat vanuit nature al uit verschillende bruintinten, dus de trendkleur Brave Ground sluit naadloos aan op dit kleurenpallet. Om die kleurrijke bohemian twist aan het interieur te geven, kun je de trendkleur van 2021 perfect combineren met vrolijke gele, groene en roze kleuraccenten.

Wat betreft materialen zien we in de bohemian stijl veel natuurlijke en doorleefde materialen terug. Denk bijvoorbeeld aan rotan, bamboe en webbing. Maar ook natuurlijke materialen zoals steen en hout mogen in deze lijst niet ontbreken. Een sidetable van webbing, een plantenstandaard van rotan of een wijnrek van hout: zolang het materiaal maar een verhaal vertelt.

brave ground bohemian moodboard

2. Brave Ground in een Slow Living moodboard

De natuurlijke trendkleur Brave Ground probeert, volgens Flexa, een connectie met de natuur en de wereld om ons heen te maken. Het haalt de sereniteit en de rust van de natuur naar binnen en benadrukt het belang om bewust met onze wereld om te gaan. Precies deze insteek, het bewuster leven, speelt een ontzettend belangrijke rol binnen de Slow Living woonstijl. Volgens Biano is Brave Ground daarom dan ook bij uitstek een kleur dat in een Slow Living interieur past.

Slow living staat namelijk niet letterlijk voor een langzamer leven, maar juist voor een (milieu-)bewuster leven. Het maken van zorgvuldige keuzes en het bewuster omgaan met onze tijd, met de natuur en onze omgeving, en dus ook ons interieur. In het Slow Living moodboard vormen functionele en eenvoudige meubels, gemaakt van duurzaam materiaal, de rode draad.

brave ground slim living moodboard

3. Brave Ground in een Scandinavisch moodboard

De Scandinavische woonstijl staat al jaren aan de interieurtop en zal ook in 2021 zeker niet van het toneel verdwijnen. Kenmerkend voor de populaire interieurstijl zijn het gebruik van lichte en zachte kleuren, de strakke lijnen en de natuurlijke materialen. De Scandinavische woonkamer straalt rust uit. Het gevoel van rust en sereniteit is dan ook precies wat het verfmerk Flexa met de trendkleur van dit jaar probeert te bereiken.

Naast de duurzaamheidstrend speelt het verfmerk met Brave Ground namelijk ook in op de onzekerheid en de onrust die vanwege het coronavirus plaatsvinden. In het Scandinavische moodboard is rust daarom het sleutelwoord. Brave Ground als basiskleur in combinatie met zachte accentkleuren, zoals pastelblauw, en lichte materialen creëren een rustige en vertrouwde omgeving.

brave ground scandinavisch moodboard

4. Brave Ground in een modern moodboard

De moderne woonstijl is te herkennen aan de rechte vormen, strakke lijnen en de unieke en abstracte patronen. Een moderne woonkamer straalt kalmte en comfort uit en het minimalisme vindt in zowel de meubels als de woonaccessoires haar weerklank. Een modern interieur voelt dan ook ruimtelijk en comfortabel aan: grote raampartijen en een flinke hoeveelheid natuurlijk licht zorgen ervoor dat een kamer ruimtelijk oogt.

Een modern kleurenpalet bestaat vaak uit monochrome kleuren: bruin, zwart en grijs. Met deze monochrome en rustige kleuren, zoals Brave Ground, zorg je ervoor dat de focus op de unieke vormen en texturen van de woonobjecten komt te liggen. Mocht je toch willen variëren in het monochrome kleurenpallet, dan kun je kiezen voor donkere en chique accentkleuren. Bordeauxrood, diep paars of cognac zijn prachtige accentkleuren binnen een moderne woonstijl.

brave ground modern moodboard

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 3 tips om natuurlijke materialen en elementen in je interieur te verwerken

Eén reactie

  1. Ik vind het wel een mooie kleur. wij moeten hier nog alles opnieuw schilderen en had graag een accentmuur gehad. Misschien dat ik wel voor dit kleurtje ga.

Reacties zijn gesloten.