Ook voor deze 5 dingen kan je een ijsklontjesvorm gebruiken

Geplaatst door

De meeste mensen hebben wel een ijsklontjesvorm in de vriezer liggen. Echter wordt deze vooral in de zomer gebruikt. Niets is immers heerlijker dan een verkoelend drankje met een paar ijsklontjes erin. Maar wist je dat je een ijsklontjesvorm ook voor veel andere dingen kunt gebruiken en dit item dus eigenlijk het hele jaar door nuttig is? Voor minder dan een euro schaf je al een simpel, plastic bakje aan dat je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Na het lezen van dit artikel bekijk je een ijsklontjesvorm nooit meer op dezelfde manier!

kruiden invriezen in ijsblokjes

1. Kruiden invriezen in ijsblokjes

Koken met verse kruiden is leuk én lekker. Jammer genoeg hebben verse kruiden een beperkte houdbaarheidsdatum. Ze bederven snel waardoor je een groot deel niet gebruikt en dus moet weggooien. Daarnaast nemen verse kruiden veel ruimte in je koelkast. Dat is allemaal niet zo praktisch. De oplossing? Gebruik een ijsklontjesvorm en maak er kruidenblokjes van. Vries de kruiden in met extra vierge olijfolie en je hebt altijd een paar verse kruidenblokjes bij de hand.

2. Koffie ijsklontjes maken 

Hou je van ijskoffie? Deze wordt nog lekkerder met een paar koffie ijsklontjes! Vries een beetje koffie in (met wat suiker en koffiemelk) en als je een lekkere ijskoffie hebt, voeg je er een paar klontjes aan toe. Dat wordt genieten!

3. Warme chocolademelk op een stokje

Nog meer smullen? Dat doen we met warme chocolademelk! Laat de chocolade au bain-marie smelten en giet het daarna in de ijsklontjesvorm. Zet een stokje in het midden, laat het afkoelen en zet het overdekt met folie in de koelkast totdat het opnieuw hard is. Heb je zin in een warme kop? Roer met een stokje door de warme melk en je hebt overheerlijke chocolademelk!

chocolademelk op een stokje

4. Ijsklontjesvorm met verf

Verven met kinderen is ontzettend leuk. Alleen die grote tubes en flessen verf zijn niet zo handig om te gebruiken. Mijn tip? Vul de ijsklontjesvormen met verschillende kleuren verf en je hebt een echt kunstenaarspalet. Je kleine Picasso zal dit sowieso geweldig vinden!

5. Kleine voorwerpen bewaren in ijsklontjesvorm

Tenslotte is een ijsklontjesvorm ideaal om kleine voorwerpen in te bewaren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan punaises, paperclips en kleine oorbellen. Als je deze kleine prulletjes in een ijsklontjesvorm legt, raak je ze nooit meer kwijt. Handig, toch?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Groenten en fruit langer bewaren: 7 handige trucjes

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.