Dit zijn de leukste behang trends 2021

Geplaatst door

Behang trends 2021 – Heb jij een muur in huis die wel een nieuw behang kan gebruiken? Of ben je na al dat thuiszitten toe aan een nieuw printje op de muur? Dan heb ik goed nieuws voor jou: in dit artikel zet ik namelijk de leukste behang trends 2021 op een rijtje. Kijk mee en laat je inspireren!

behang trends 2021

1. Behang trends 2021: behang natuur

Als er één voordeel te noemen is aan de coronacrisis, dan is het wel het (her)ontdekken van de natuur. Bij veel mensen was de natuur in 2020 vrijwel de enige optie voor wat afleiding en plezier. Een wandeling door de natuur was de ideale manier om kopzorgen te vergeten. Het is dus niet zo vreemd dat de natuur nog meer zijn weg vindt naar onze interieurs. Behang natuur is dan ook een van de belangrijkste behang trends 2021. Denk aan grote bladeren, robuuste pioenrozen en donker behang met bloemen. Maar ook behang met gedroogde bloemen en abstracte dieren zien we dit jaar terug.

behang natuur

2. Behangtrends 2021: behang waterverf

Behang met waterverf is een trendy behang 2020 dat ook dit jaar aanwezig blijft. Er is wel één verschil: dit jaar mag je gerust voor wat donkere en heftigere kleuren gaan. Trek je stoute schoenen aan en ruil dat pastelblauw waterverf behang eens voor donkerblauw waterverf behang. Deze kleine verandering creëert een prachtig resultaat en geeft de hele ruimte meteen een andere look!

behang waterverf

3. Trendy behang 2021: terrazzo behang

Terrazzo begint steeds populairder te worden. Waar we terrazzo eerst alleen op de vloer zagen, zien we het ook steeds vaker in woonaccessoires én op de muur. Terrazzo behang straalt creativiteit uit en qua kleuren kan je er allerlei kanten mee op. Leuk voor in de baby- en kinderkamer, slaapkamer of gewoon in de woonkamer!

terrazzo behang

4. Retro behang

Ook retro behang zagen we al eerder verschijnen en ook in 2021 blijft deze trend populair. De drukke patronen en opvallende kleuren doen het vooral goed bij interieurliefhebbers die niet bang zijn om te experimenteren. Ga je voor een druk of fel patroon? Dan is het wel belangrijk om de rest van de ruimte rustig in te richten. 

retro behang

5. Behang sterren en maan

Tenslotte zien we steeds vaker behang met sterren, manen en sterrenbeelden voorbijkomen. Astrologie is helemaal hot en dat zien we terug op de muren. De kans is dan ook groot dat in 2021 meer mensen gaan kiezen voor behang met sterren, manen of het heelal. Niet alleen in de baby- of kinderkamer, maar ook zeker in de woon- en slaapkamer. Ga je voor subtiel of opvallend behangpapier? Dat kies je helemaal zelf!

behang sterren

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Dit zijn de mooiste slaapkamertrends 2021
                   Woontrends 2021: deze interieurtrends 2021 mag je niet missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *