Review: The Ritual of Hammam shampoo & conditioner

Geplaatst door

Een tijdje geleden heb ik The Ritual of Sakura shampoo & conditioner gebruikt, waar ik heel tevreden over was. Sinds kort gebruik ik met veel plezier de Rituals The Ritual of Hammam shampoo en conditioner. Deze haarproducten ruiken heerlijk naar rozemarijn en eucalyptus en verzorgen mijn haar heel goed. In deze blogpost vertel ik je graag meer over de Rituals Hammam conditioner en shampoo!

the ritual of hammam shampoo conditioner

Rituals The Ritual of Hammam shampoo – € 9,50 (250 ml)

rituals hammam shampoo

Beschrijving

Zuiver en verfris je haar met deze voedende shampoo voor glanzende en gezonde lokken, van de haarwortel tot aan de punten. De Rituals Hammam shampoo verstevigt je haar en verzorgt je hoofdhuid. Het is verrijkt met arganolie, een Marokkaans schoonheidsgeheim, en shikakai, een natuurlijk Ayurvedisch ingrediënt dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Deze haarverzorgingsroutine is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypen. Het is verrijkt met de zuiverende geur van rozemarijn en eucalyptus. De shampoo is veilig voor gekleurd haar.

Arganolie: De Arganboom is een van de oudste bomen ter wereld en groeit uitsluitend in het zuidwesten van Marokko. De Berberstammen uit deze streek kennen de kracht van de arganolie al sinds jaar en dag. Niet voor niets wordt deze boom de ”boom der schoonheid” genoemd. Arganolie voor cosmetisch gebruik is een eeuwenoud geheim voor verzorging van huid en haar. Arganolie is rijk aan vitamine E, werkt revitaliserend en verzacht en hydrateert je haar en huid.

Shikakai: Shikakai betekent letterlijk ‘fruit voor het haar’ en wordt in India al duizenden jaren gebruikt. Shikakai staat bekend als een natuurlijke conditioner die de haarwortels versterkt en je haar een gezonde glans geeft.

Ingrediëntenlijst

Aqua/Water, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Parfum/Fragrance, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Acrylates/Palmeth-25 Acrylate Copolymer, Decyl Glucoside, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Glycol Distearate, Glycerin, Sodium Benzoate, Citric Acid, Glyceryl Laurate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-10, Panthenol, Polyquaternium-7, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Argania Spinosa (Kernel) Oil, Dipropylene Glycol, Camellia Japonica Seed Oil, Helianthus Annuus Hybrid (Sunflower Seed) Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Acacia Concinna (Fruit) Extract, Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Potassium Sorbate, Ascorbic Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

hammam shampoo

Hoe Rituals Hammam shampoo gebruiken?

Start je reinigingsroutine door een kleine hoeveelheid in te masseren op vochtig haar, vooral bij de haarwortels. Spoel uit en herhaal.

Mijn ervaring

Ik vind de Rituals Hammam shampoo heerlijk! Enerzijds door de heerlijke geur van eucalyptus en rozemarijn, maar ook door zijn voedende werking. De shampoo maakt mijn haar goed schoon, laat een mooie glans achter en maakt mijn haar zacht. Na gebruik is mijn haar niet droog of vettig. Door de handige klikdop komt er niet te veel shampoo in een keer uit de fles, waardoor dit product zuinig in gebruik is. Je hebt ook niet veel shampoo nodig om een rijkelijk schuim te creëren.

Ik heb maar één minpuntje over de shampoo (en over de conditioner): nadat ik mijn haar heb gewassen, blijft de geur niet zo lang hangen en dat vind ik een beetje jammer. Wanneer Glenn aan mijn haar ruikt, ruikt hij de Hammam geur wel nog. Je moet er dus echt met je neus aan ruiken. Maar hé, het belangrijkste is natuurlijk de geur tijdens het wassen en de werking van de producten, waar ik absoluut geen klachten over heb. 

Rituals The Ritual of Hammam conditioner – € 9,50 (200 ml)

rituals hammam conditioner

Beschrijving

Zuiver en verfris je haar met deze Rituals Hammam conditioner voor een glad en glanzend resultaat. Hydrateer je lokken met biologische arganolie, een schoonheidsgeheim uit Marokko, en de kracht van shikakai, een natuurlijk Ayurvedisch ingrediënt dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Deze conditioner voedt en ontklit je haar en is geschikt om elke dag te gebruiken voor alle haartypen. Geniet van de zuiverende geur van rozemarijn en eucalyptus bij de verzorging van je haar.

Ingrediëntenlijst

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Parfum/Fragrance, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Sodium Benzoate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Lactic Acid, Panthenol, Quaternium-87, Argania Spinosa (Kernel) Oil, Squalane, Camellia Japonica Seed Oil, Helianthus Annuus Hybrid (Sunflower Seed) Oil, Dipropylene Glycol, PPG-1 Trideceth-6, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Phyllanthus Emblica Fruit Extract, Acacia Concinna (Fruit) Extract, Phenoxyethanol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Potassium Sorbate, Ascorbic Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

hammam conditioner

Hoe Rituals Hammam conditioner gebruiken?

Voltooi je reinigingsroutine door het gelijkmatig aan te brengen op vochtig haar. Laat ongeveer 3 minuten volledig intrekken en spoel uit.

Mijn ervaring

Ook de Rituals Hammam conditioner vind ik heel fijn. Hij heeft dezelfde heerlijke geur als de shampoo. De conditioner maakt mijn haar glanzend en glad. Na gebruik is er geen droog en pluizig haar meer te bespeuren, zo fijn! Daarnaast zorgt de conditioner ervoor dat mijn haar gemakkelijker door te kammen is. Ik gebruik altijd een shampoo én conditioner omdat dit voor het beste resultaat zorgt. 

rituals hammam shampoo conditioner

Je leest het: ik ben heel tevreden over de Rituals Hammam shampoo en conditioner. Ik ga deze producten zeker nog eens kopen, maar ik ga eerst mijn voorraad shampoos en conditioners gebruiken die nog in mijn kast staan. Anders zou ik niet twijfelen om opnieuw een bestelling te plaatsen!

Tip: in de Rituals webshop kan je de shampoo en conditioner soms in een voordelig duo-pack kopen, wat je toch weer een paar euro scheelt. De Rituals shampoos en conditioners zijn niet zo goedkoop, maar ik vind ze de prijs wel waard want ze zijn zuinig in gebruik. De producten doen veel goeds voor mijn haar en ze ruiken heel lekker tijdens het wassen. Je haar wassen is gewoon nog zoveel leuker met Rituals haarproducten. Het is iedere keer een heerlijk me-time momentje!

rituals hammam review

Rituals The Ritual of Hammam shampoo & conditioner kosten € 9,50 per stuk en zijn o.a. te koop bij Rituals, Zalando, de Bijenkorf en Douglas.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Klinken als fijne producten. Moest ik niet zoveel haarproducten liggen hebben zou ik ze meteen gaan aanschaffen

Reacties zijn gesloten.