Iedere dag 30 minuten tijd besparen: zo doe je dat

Geplaatst door

Werk, kinderen, huishouden… we hebben het zo druk! Met veel moeite volbreng jij iedere dag de taken die je moet doen, en veel vrije tijd heb je niet. Dit is de ideale moment om daar verandering in te brengen. Met onderstaande tips kan je iedere dag 30 minuten tijd besparen. Lees je mee?

iedere dag tijd besparen

1. Tijd besparen: reserveer 1 uur in je agenda

Reserveer minstens één uur per dag waarin je niet gestoord mag worden. Noteer dit niet alleen in je eigen agenda, maar ook in de gemeenschappelijke agenda die je deelt met je gezinsleden. Zo heb je even een uurtje voor jezelf. In dat uur kan je lekker doorwerken zonder gestoord te worden, maar je kunt deze tijd ook gebruiken om me-time te nemen. Dat bepaal je helemaal zelf!

2. Groepeer taken

Check jij ook constant je mailbox? Dit is onnodig en bovendien zeer nadelig voor je productiviteit. Iedere keer wanneer je kijkt of er een nieuwe e-mail is binnengekomen, stop je een activiteit en kost het telkens tijd om weer geconcentreerd te raken. Plan drie momenten op een dag waarop je je mails leest en beantwoord. Bijvoorbeeld één keer in de ochtend, één keer rond de middag en voor of na het avondeten. Zo ga je efficiënter te werk en ga je zelfs tijd over hebben. 

3. Maak ’s avonds een to do lijstje

Wanneer je ’s avonds in de zetel naar televisie kijkt, ben je natuurlijk niet productief bezig. Gebruik dit moment om een to do lijstje te maken voor de volgende dag. Zo hoef je je daar ’s ochtends niet druk over te maken. Daarnaast kan je de kleren die je de volgende ochtend wilt aantrekken klaarleggen of alvast de ontbijttafel dekken. Dit bespaart ’s ochtends een heleboel tijd én stress.

to do lijst maken

4. Stop met snoozen

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om die snooze-knop een paar keer in te drukken voordat je opstaat. Nog vijf minuutjes langer blijven liggen is heerlijk! Echter is snoozen helemaal niet zo goed. Wanneer je dit veel doet, ben je overdag minder productief. Je brein wordt namelijk niet op de juiste manier wakker waardoor je je de hele dag moe en sloom zal voelen.

5. Geef alles een vaste plek

Tenslotte kan je veel tijd besparen door alles een vaste plek te geven in huis. Niets is vervelender dan naar je sleutels of haarelastiekjes te moeten zoeken, zeker als je dringend weg moet. Schep orde in de chaos door op verschillende plekken een mandje neer te zetten voor bepaalde spullen. Op die manier voorkom je dat je onnodig veel tijd kwijt bent aan de zoektocht naar dat ene item. 

Als je bovenstaande tips combineert, zal dit je gegarandeerd 30 minuten tijd besparen per dag. Probeer het eens!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo kan je makkelijk geld besparen op elektronica aankopen