Maak je slaapkamer winterklaar met deze 5 tips

Geplaatst door

De dagen worden steeds korter en kouder. Hoog tijd om de slaapkamer van jezelf of die van je kinderen klaar te maken voor de winter. In dit artikel vertel ik hoe je dit het beste kunt aanpakken. In de winter heb je immers andere behoeften dan in de zomer. Met deze vijf tips maak je je slaapkamer winterklaar!

maak je slaapkamer winterklaar

1. Maak je slaapkamer winterklaar: een winterdekbed

Ligt er nog steeds een zomerdekbed op je bed? Dan doe je er goed aan om dit te vervangen door een winterdekbed. Haal je extra dikke dekbed tevoorschijn en voorzie deze van een dekbedovertrek dat gemaakt is van flanel of van extra dik katoen. Deze materialen houden de warmte goed vast en zorgen ervoor dat je het zeker niet koud zal hebben. Met een mooi dekbedovertrek kan je je bed extra laten opvallen. Heb je een rustige en neutrale slaapkamerstijl? Kies dan voor een dekbedovertrek met een leuk, winters printje of een opvallende kleur. Heb je juist een drukke slaapkamer? Ga dan voor een dekbedovertrek dat rust uitstraalt met een neutrale kleur. 

2. Plaids of dekentjes

Soms zijn winterdekbedden nog niet warm genoeg. Een plaid of dekentje zorgt niet alleen voor extra warmte, maar is ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur. Om het perfecte plaatje te creëren, stem je het materiaal en de kleur van het plaid of dekentje af op jouw slaapkamerstijl zodat het een mooi geheel wordt.

Er zijn verschillende manieren om een plaid toe te voegen aan je slaapkamer. Je kunt het plaid bijvoorbeeld strak over het voeteinde van het bed leggen, maar je kunt het ook losjes draperen over het uiteinde van het bed. Nog een andere optie is om het plaid over één hoek van het bed te leggen in plaats van over het uiteinde in zijn geheel. Staat er een stoel in de slaapkamer? Ook daar kan je een plaid overheen leggen voor een winterse look!

slaapkamer klaarmaken voor de winter

3. Kussens

Het wordt steeds vroeger donker buiten waardoor je vaak vroeger naar bed gaat. Het is dan heerlijk om weg te dromen in een zee van kussens. Daarnaast zien kussens er ook nog eens gezellig uit! Kies kussens die perfect passen bij het dekbedovertrek en plaid om het geheel nog mooier te maken. Voor een warm en knus effect combineer je verschillende materialen kussens. Zo kan je bijvoorbeeld wollen kussens combineren met katoenen, fluwelen of zijden kussens. Ook verschillende maten creëren een warme, gezellige uitstraling in de slaapkamer. Combineer dus gerust kleine kussens met wat grotere exemplaren.

4. Sfeervolle verlichting

Je slaapkamer klaarmaken voor de winter? Vergeet dan zeker de lampen niet. Verlichting zorgt voor sfeer en is daarom heel belangrijk in een winterse slaapkamer. De kleur van de lichtbron heeft veel effect op de sfeer van de ruimte. Heb je momenteel lichtbronnen met koud licht? Vervang deze dan voor lichtbronnen met warm licht. Zo wordt de slaapkamer meteen een stuk gezelliger. Wat ook ontzettend leuk is: een slinger met lampjes! Drapeer deze lichtsnoer rondom het bed of een kast voor een sfeervolle uitstraling. 

5. Tapijt op de vloer

Tenslotte is er niets heerlijker dan ’s ochtends met je blote voeten op een zacht en warm tapijt terecht te komen. Dat is in ieder geval een stuk aangenamer dan zo’n koude vloer. Een hoogpolig tapijt biedt het meeste comfort in de winter. Heb je al een tapijt in de slaapkamer liggen, maar is dit niet zo zacht? Dan kan je eventueel een nieuw tapijt over je huidige tapijt neerleggen. Dit zorgt vaak voor een mooi effect, mits de kleuren een beetje bij elkaar passen natuurlijk. Mocht je liever geen tapijt in de slaapkamer willen, dan is een schapenvacht op de vloer een mooi alternatief. Of wat dacht je van vloerverwarming? Dan heb je altijd warme voeten in huis!

Veel liefs,
Vanessa xxx

slaapkamer winter