Met deze tips creëer je meer licht in de badkamer

Geplaatst door

Wil jij graag meer licht in de badkamer? Niet iedereen beschikt over een ruime badkamer met veel natuurlijk daglicht. De meeste woningen hebben een kleine badkamer met weinig of geen natuurlijk licht. Gelukkig zijn er wel een aantal slimme manieren om meer licht in de badkamer te creëren. Met onderstaande tips geniet je van natuurlijke lichtinval en geef je de badkamer ook nog eens meer sfeer!

licht in de badkamer

1. Meer licht in de badkamer: een witte basis

Veel mensen vinden een neutrale, witte basis vooral mooi. Maar wit kan ook heel praktisch zijn, bijvoorbeeld in de badkamer zonder ramen. Wit maakt een ruimte, zelfs zonder ramen, helder en licht. De badkamer zal nog lichter lijken als je hoogglans wit gebruikt, omdat de glans net dat beetje extra licht weerkaatst. Of je dat mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak. Vind je een volledig witte basis te kil? Kleed de badkamer dan aan met een mooie badmat en vrolijk gekleurde handdoeken en accessoires.

2. De juiste raamdecoratie

In de badkamer wil je graag privacy. Het is immers niet de bedoeling dat buren of voorbijgangers naar binnen kunnen gluren terwijl jij onder de douche staat. Gordijnen maken de badkamer al snel een donkere, ongezellige ruimte. Door gebruik te maken van moderne raamdecoratie kan je de badkamer verduisteren, zonder al te veel daglicht te verliezen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van zelfklevende, verblindende raamfolie. Dit zorgt ervoor dat je van buitenaf niet meer te zien bent. Maar om de badkamer ook subtiel te verduisteren, kan je plisse gordijnen kopen. Deze gordijnen zorgen voor een zacht daglicht en zijn daarnaast ook nog een mooie aanvulling voor het interieur.

meer licht in de badkamer

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een derde manier om meer licht in de badkamer te creëren is door spiegels op te hangen. Spiegels weerkaatsen het licht waardoor de ruimte automatisch lichter én groter lijkt. Je kunt bijvoorbeeld een grote, ronde spiegel boven de wastafel hangen en een lange, horizontale spiegel aan de tegenovergestelde muur. Op die manier laat je het daglicht door de badkamer vloeien en bovendien ziet je badkamer er mooi en sfeervol uit.

4. Raam in deur maken

Heb je helemaal geen natuurlijke lichtinval in de badkamer? Dan kan deze ruimte al snel onaangenaam voelen. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je budget. Je kunt bijvoorbeeld een dakraam laten plaatsen, het licht van bovenaf zal de badkamer optimaal verlichten. Mocht dit niet in je budget passen, dan kan je bovenaan in de deur een raam maken. Via dit raam kan het natuurlijk licht van nabijgelegen kamers door de spiegeltruc naar de badkamer gedraaid worden. Op die manier kan je alsnog genieten van natuurlijk licht in de badkamer!

Veel liefs,
Vanessa xxx