Een gietvloer is hip: dit zijn de belangrijkste voordelen

Geplaatst door

Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer in huis. Dat is niet zo vreemd want gietvloeren zien er heel modern en stijlvol uit. Bovendien kan je het in iedere ruimte laten plaatsen. Ben je benieuwd naar de belangrijkste voordelen van een gietvloer? Ik zet ze op een rijtje voor je!

voordelen van een gietvloer

1. Een gietvloer is onderhoudsvriendelijk

Het eenvoudige onderhoud is ongetwijfeld één van de redenen waarom gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn. Een gietvloer schoonmaken vergt niet veel werk. Een stofzuiger en een vloerreiniger zijn reeds voldoende om gietvloeren te onderhouden. Doordat ze in één stuk gegoten worden, zijn er ook geen naden waar vuil en stof kan inkruipen. Dat zorgt ervoor dat je gietvloer er, mits een minimum aan schoonmaakwerk, stralend uitziet.

2. Een gietvloer is waterdicht

De gladde gietvloer is ook waterdicht. Hierdoor kan je zelfs een gietvloer laten leggen in de badkamer. Daarnaast kan je de strakke vloer helemaal door laten lopen in de inloopdouche. Heb je een kleine badkamer? Met een gietvloer lijkt de ruimte meteen een stuk ruimer en luxer!

3. Het is duurzaam

Gietvloeren zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Het materiaal is slijtvast en een beetje elastisch. Hierdoor komen er niet snel deuken of krassen in de vloer. Ideaal voor als je kinderen en/of huisdieren hebt! Daarnaast voelt een gietvloer erg comfortabel als je eroverheen loopt. Dat is natuurlijk aangenaam voor iedereen in huis.

gietvloer

4. Gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Vooral in het najaar is het niet prettig om over een koude vloer te lopen. Omdat gietvloeren erg dun zijn, zijn deze zeer geschikt voor vloerverwarming. Na het aanleggen van de verwarming en het gieten van de vloer heb je altijd warme voeten. Wie droomt daar niet van? Vloerverwarming is trouwens niet alleen fijn in de woonkamer, maar ook in de badkamer en slaapkamer. 

5. Het werkt geluiddempend

Ook je buren zullen blij zijn wanneer je kiest voor gietvloeren. Dit materiaal is namelijk geluiddempend waardoor je buren minder snel last hebben van geluidsoverlast. In een woning met meerdere verdiepen kan dit ook heel fijn zijn.

6. Het past in ieder interieur

Tenslotte zijn gietvloeren in allerlei kleuren verkrijgbaar, iets wat weinig mensen weten. Hierdoor past dit type vloer in vrijwel ieder interieur. Zo kan je kiezen voor een neutrale witte kleur of een stoere grijstint. Er zijn zelfs gietvloeren met een groene ondertoon. Door voor een groene gietvloer te kiezen, valt je vloer meteen op. Denk dan wel goed na over de meubels die je hierbij wilt combineren. Over het algemeen passen neutrale meubels het beste bij groene gietvloeren.

Veel liefs,
Vanessa xxx