Tips voor een gezellige woonkamer in het najaar

Geplaatst door

Tips voor een gezellige woonkamer in het najaar – De herfst is in volle gang en voordat we het weten is het winter. Genoeg redenen om vaker thuis te zijn en te genieten van een avondje in de zetel. Thuis zijn wordt nog veel fijner wanneer je woonkamer een knusse en warme uitstraling heeft. Hoe je dit kunt bereiken? Door onderstaande tips te volgen, creëer je een gezellige woonkamer in het najaar. En het leuke nieuws is: je hoeft er niet eens veel geld voor uit te geven!

gezellige woonkamer

1. Gezellige woonkamer in het najaar: veel kaarsen

Bij een knusse avond in de herfst of winter denk je waarschijnlijk al snel aan kaarsen. Kaarsen zijn ontzettend gezellig en romantisch, je kunt er dan ook niet genoeg van in huis hebben. Wanneer je ook van een lekker geurtje houdt, zijn geurkaarsen ideaal. Met een heerlijke geur als sandalwood, sinaasappel, kaneel of vanille haal je direct het najaar in huis.

Vind je kaarsen teveel gedoe? Of vind je het onveilig met kinderen of huisdieren in de buurt? Kies dan voor kaarsen met LED verlichting. Tegenwoordig zijn er tal van LED kaarsen te vinden die van veraf niet van echte kaarsen te onderscheiden zijn. Alleen komt er bij een LED kaars geen echt vuurtje aan te pas. Sommige LED kaarsen hebben zelfs een afstandsbediening waarmee je ze kunt aan- en uitzetten. Helemaal chill dus!

2. Mooie kussens en plaids

Ook mooie, comfortabele kussens zijn onmisbaar in een gezellige woonkamer. Ga gerust voor meerdere kussens op de zetel. Dit ligt niet alleen comfortabel, het ziet er ook heel knus uit. Door verschillende kleuren, stijlen en materialen te mixen, geef je je woonkamer een snelle make-over. Aangezien het ’s avonds behoorlijk koud kan worden is een warm plaid zeker een must. Koop een plaid dat zacht aanvoelt maar er ook mooi uitziet. Kies bij voorkeur een plaid in dezelfde kleuren als je kussens om een mooi geheel te creëren. 

gezellige woonkamer in het najaar

3. Een open haard

In het najaar is er niets fijner dan het geluid van knisperend hout, de warmte van de vlammen en de knusse sfeer van een open haard. Als je reeds een open haard in de woonkamer hebt, is dit het ideale moment om hem weer te gebruiken. Hier kan je alvast openhaardhout kopen. Dit haardhout is 100% ovengedroogd en direct te gebruiken in je open haard. Mocht je geen budget of ruimte hebben voor een open haard, dan zijn geurkaarsen met knisperend open haard geluid een leuk alternatief!

 4. Een tapijt

Ook een tapijt is een perfect item voor het creëren van een gezellige woonkamer in het najaar. Door voor een opvallend tapijt te kiezen, kan je de hele look van de woonkamer veranderen. Een ander voordeel van een tapijt is dat het je voeten warm houdt en dat is natuurlijk niet onbelangrijk in de komende koude tijd. Tapijten zijn er in verschillende kleuren, stijlen en materialen verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel eentje te vinden die binnen jouw interieur past.

5. Grote mokken

Languit op de zetel liggen, een warm plaid over je heen en kaarsen aan. Het enige wat nog ontbreekt is een grote mok met koffie, thee of warme chocolademelk (met veel slagroom). Duik de keukenkast in en pak jouw favoriete mokken erbij. En ja, dit mag gerust al een kerst mok zijn. Laat die gezellige herfst- en winterdagen maar komen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Wat heb je weer een fijne tips gegeven, momenteel branden er lampjes en kaarsjes bij ons. Ik zit onder een plaid met een grote kop thee en ik hou hiervan! Vooral met die regen tegen het raam..

  2. hier staat het ook vol met kaarsjes en gebruik ook altijd grote mokken om uit te dringen. zo gezellig allemaal

Reacties zijn gesloten.