Wat is het verschil: deodorant en anti-transpirant?

Geplaatst door

Op warme zomerdagen is een goede deodorant onmisbaar om vervelende zweetgeurtjes te voorkomen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende deo’s op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er rollers, sprays en sticks om onder je oksels te smeren. We noemen deze producten eigenlijk altijd een deodorant. Maar wist je dat er een deodorant én anti-transpirant bestaat? Het laatste is wellicht niet zo bekend, maar ik denk dat veel mensen een anti-transpirant kunnen gebruiken. Wat is het verschil tussen deodorant en anti-transpirant? Je leest het hieronder!

verschil deodorant en anti-transpirant

Verschil deodorant en anti-transpirant

Zowel deodorant als anti-transpirant zorgen voor een fris geurtje onder je oksels. Maar wat is het verschil? De producten hebben een verschillende werking. 

Een anti-transpirant bevat aluminiumzouten die de hoeveelheid zweet verminderen en ervoor zorgen dat je oksels droog blijven zodat onaangename geuren geen kans krijgen. Hiermee voorkom je dus zweten. Een deodorant bevat geen aluminiumzouten die het zweten tegengaan, maar wel ingrediënten die ongewenste geuren bestrijden. Een deodorant zorgt vooral voor een lekker geurtje, maar doet verder niet veel aan het zweten. Beide opties zijn niet schadelijk voor de huid, het is maar net wat jij het prettigste vindt. 

Wat gebruik ik?

Ik gebruik altijd een anti-transpirant omdat ik gemakkelijk zweet en liever geen vervelende geurtjes onder mijn oksels wil. Voor mij werkt een deodorant niet goed genoeg. Een deodorant zorgt wel voor een lekker geurtje maar houdt zweten niet tegen. Ik kan bij wijze van spreken tien keer op een dag deodorant sprayen en ik zal nog steeds zweten. Een anti-transpirant zorgt ervoor dat ik niet (of in ieder geval veel minder) zweet en dus ook geen vervelende geurtjes krijg. Als ik bij de drogist een ‘deodorant’ ga kopen, let ik er daarom altijd op dat er ‘anti-transpirant’ op de verpakking staat. 

Als je zelf niet zo snel zweet of geen last hebt van vervelende geurtjes, dan is een deodorant prima voor jou! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Schurende bovenbenen: Odorex is dé oplossing!