5 interessante weetjes over muggen

Geplaatst door

De zomer is heerlijk maar brengt ook vervelende muggen met zich mee. En dat betekent jammer genoeg ook: muggenbeten. Onlangs schreef ik een artikel over 5 natuurlijke middelen tegen muggen. Vandaag deel ik een persbericht met 5 interessante weetjes over muggen. Vraag jij je ook wel eens af waarom muggen jou altijd moeten hebben en niet je partner? Hieronder kom je te weten waarom dat zo is!

muggen

1. Vrouwelijke muggen kunnen ons vinden door een geurreceptor op hun antenne. Ze kunnen een mens ruiken op wel 70 meter afstand! 

2. Sommige mensen ruiken heel aantrekkelijk voor muggen en andere mensen juist niet. Of je voor muggen aantrekkelijk bent is afhankelijk van veel factoren, maar ze houden sowieso van je als je zweetvoeten hebt (ja, écht), net hebt gesport, net een biertje hebt gedronken of wanneer je zwanger bent. 

3. Knoflook eten, citronellakaarsen en anti-muggeluiden uit een app zijn nooit wetenschappelijk bewezen als middelen die muggen weghouden, maar ze zijn in ieder geval wel het proberen waard. Als het helpt, dan is dat natuurlijk goed meegenomen!

4. Wat helpt echt tegen muggen? Eucalyptusolie smeren of gewoon ouderwetse DEET. Dit laatste is een goed anti-insectenmiddel. Door de sterke geur die deze muggenmelk verspreidt, blijven muggen op een veilige afstand. Omdat het een krachtig middel is, gebruik je dit product bij voorkeur met mate. 

5. Ben je toch gestoken? Nestosyl Classic Crème helpt snel jeuk en pijn na een muggenbeet (of andere oppervlakkige snij- en schaafwondjes) te verlichten. Het helpt in de dagen daarna ook om de jeuk die ontstaat bij wondgenezing te verlichten. Handig toch? Je kunt Nestosyl Classic Crème kopen bij de drogist (adviesprijs € 6,79 / 60 gr). Lees de bijsluiter alvorens je dit medicijn gebruikt.

Nestosyl Classic Crème

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx