Loungeset kopen voor in de tuin: 5 tips

Geplaatst door

Nog even en de zomer kan écht beginnen! Je hoeft niet per se op vakantie te gaan om heerlijk te kunnen relaxen. Met een loungeset in de tuin creëer je een instant vakantiegevoel! In een loungeset kan je lekker onderuit zakken en met een drankje of een boek van de zon genieten. Niet alleen overdag, maar ook tijdens warme zomeravonden. Wil jij graag een loungeset kopen, maar weet je niet waar je moet op letten? In dit artikel geef ik vijf tips voor de aankoop van een nieuwe loungeset!

triniti tom loungeset

1. Loungeset kopen: kies voor weerbestendig materiaal

Klapstoelen kan je makkelijk inklappen en in het tuinhuis zetten, maar bij een loungeset is dat een ander verhaal. Een loungeset staat dag en nacht buiten. Daarom is het belangrijk om een materiaal te kiezen dat goed weerbestendig is en tegen een stootje kan. Een kunststof loungeset kan tegen een buitje en zal niet snel beschimmelen of rotten. Bovendien mag het best een beetje vies worden want je kunt het makkelijk schoonmaken.

2. Kopen loungeset: denk goed na over de kleur

Nog een belangrijk punt om mee rekening te houden is de kleur van de loungeset. Een set in een lichte kleur ziet er misschien mooi uit. Maar hoe lang zal deze set mooi blijven als hij continu buiten staat in de regen? Met donkerkleurige loungesets heb je daar veel minder last van. Een donkere loungeset zal niet zo snel verkleuren en minder snel vies worden aan de onderkant. Daarnaast past een donkerkleurige loungeset in iedere tuin, ongeacht welke stijl je hebt.

3. Bespaar niet op het aantal zitplekken

Heb je een gezin met vier personen? Dan ben je misschien geneigd om een kleine loungeset te kopen. Zo’n set is immers goedkoper dan een set voor zes of acht personen. Mijn tip is om niet te besparen op het aantal zitplekken. Het laatste wat je wilt is een loungeset kopen en na het eerste tuinfeestje beseffen dat je toch beter een groter exemplaar had gekozen. Om zeker te zijn, kies je beter een paar extra zitplekken. Mits je er genoeg ruimte in de tuin voor hebt natuurlijk. 

exotan paradiso loungeset

4. Check of de loungeset inclusief kussens is

Bij het kopen van een loungeset komt het vaak voor dat je zelf op zoek moet gaan naar bijpassende kussens. Dat is niet zo erg, maar als jij graag in één keer alles wilt shoppen, raad ik je aan om te controleren of er kussens bij horen. Mocht je ze toch apart moeten kopen, zoek dan specifiek naar kussens voor in de tuin. Sommige tuinkussens zijn weerbestendig en zouden dus tegen een beetje regen kunnen. 

5. Bepaal jouw budget

Heb je een loungeset in gedachten die aan jouw wensen voldoet? Dan kan je jouw budget gaan bepalen. Misschien valt het totaalbedrag mee en kan je nog een extra voetenbank of uitbreiding aanschaffen. Is de loungebank boven je budget? Indien het kan, spaar dan nog iets langer voor je favoriete loungebank. Een loungebank kopen is niet iets wat je iedere dag doet, je kunt het daarom beter direct goed doen!

exotan valerie loungeset

3 reacties

  1. Handige tips, wij twijfelen of we er ook 1 gaan kopen in de toekomst. We hebben al een overkapping en daar staat een tafel met zes stoelen. Misschien dat we in de voortuin nog een loungeset neerzetten waar je dan nog heerlijk in het zonnetje een boek kan lezen.

  2. Goede tips! Wij hebben sinds kort een loungeset geplaatst onder onze terrasoverkapping. Wij zijn een gezin van vier personen, maar wat ben ik blij dat we een loungeset voor 8 personen hebben gekocht. Dit is ideaal om gezellig met vrienden te kunnen zitten en eten.

    Groet,

    Carla

  3. Handige tips! We hebben sinds een paar weken een nieuwe lounge set aangeschaft en naast onze nieuwe Schuifpoorten geplaatst. We hebben nu al meerdere dagen op de lounge set van de zon kunnen genieten. Een echte aanrader dus!
    Groetjes Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *