Hanglamp tafel kiezen? Met deze tips vind jij de perfecte hanglamp!

Geplaatst door

Yes, je eetkamer is bijna af! Het enige wat nog ontbreekt om je mooie eettafel compleet te maken is goede verlichting. Tegenwoordig zijn er tal van lampen om uit te kiezen. Je kunt gaan voor spots, een plafondlamp, staande lamp en natuurlijk… een hanglamp voor boven de eettafel! Een hanglamp boven tafel ziet er niet alleen prachtig uit. Het is ook erg handig omdat je de hoogte boven je tafel en de lichtintensiteit van de lamp perfect kunt afstemmen op je eethoek. Lijkt een hanglamp ook wel iets voor jou? In dit artikel deel ik een aantal tips om de perfecte hanglamp te vinden!

hanglamp tafel

1. Hanglamp tafel: kies je stijl

Als eerste is het belangrijk om inspiratie op te doen. Dit kan online, maar ook in diverse woonwinkels. Op die manier kom je er snel achter wat jouw favoriete stijl is qua verlichting. Je kunt moderne hanglampen kopen, maar er zijn nog meer soorten verkrijgbaar. Ga je voor een industriële hanglamp of een hanglamp van hout? Een hanglamp glas, een landelijke hanglamp of een zwarte hanglamp? Er is ontzettend veel keuze!

2. Hanglamp boven tafel: hoe groot is je eetkamer?

Een tweede tip is om rekening te houden met de grootte van de ruimte. Een grote hanglamp industrieel staat prachtig in een grote kamer, maar kan een kleine kamer nog kleiner laten lijken. Een kleine lamp boven eettafel kan natuurlijk altijd, maar kies gerust voor een groot exemplaar als de ruimte groot is. Dan mag je ook helemaal losgaan met licht, kleur, vorm en materiaal.

3. Hanglamp eettafel: de vorm van je eettafel

Bij het kiezen van een hanglamp boven de tafel is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de vorm van je eettafel. Heb je een ronde eettafel? Dan zal een enkele hanglamp boven tafel mooi staan. Heb je een langwerpige eettafel? In dat geval staan meerdere hanglampen boven de tafel juist prachtig, zoals op onderstaand voorbeeld.

hanglamp boven tafel

4. De hoogte van de verlichting

Bij het vinden van de perfecte hanglamp speelt ook de hoogte van de verlichting mee. Op welke hoogte boven de eettafel kan je het best de lamp ophangen? Dit hangt af van de lamp en het soort licht dat de lamp geeft. Als het licht heel direct is, zoals bij peertjes, dan krijg je het mooiste effect als je de lamp(en) een stukje lager ophangt. Je kunt dan spelen met zestig tot tachtig centimeter boven de eettafel. Bij indirect licht, zoals een plafondlamp, creëer je het mooiste resultaat als je de lamp wat hoger boven de eettafel ophangt.

5. Een lamp die je kunt dimmen

Bij een hanglamp woonkamer is het wellicht fijn dat je de lamp kunt dimmen. Zeker wanneer je van plan bent om tot in de late uurtjes te tafelen en te praten in je eetkamer. Of als je regelmatig leuke etentjes organiseert. Met een dimbare lamp creëer je meteen een gezellige en warme sfeer!

hanglamp eettafel

Zo, dit zijn een aantal tips om de perfecte hanglamp te vinden. Voor welke stijl en lamp je ook kiest, je mag gerust gaan voor een statement lamp! Wees niet bang om uit te pakken met een opvallende lamp. Hiermee creëer je een echte eyecatcher in je interieur!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Hier kan je nog meer wooninspiratie vinden!

Eén reactie

  1. Fijne tips. Wij hebben zo een safari look. Ons living loopt door waar ons tafel sta. Waar de living is handig der een aan waar de tafel hangt daar hangen der drie kleintjes dan wel van het zelfde. Maar voor mee te zijn moet je het eigenlijk zien ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *