Op zoek naar een job in coronatijd? In deze sectoren kan je aan het werk

Geplaatst door

Sinds de uitbraak van het coronavirus is in sommige sectoren het werk stilgelegd. Maar er zijn ook sectoren die nu juist staan te springen om extra personeel. Niet alleen in de zorg, maar ook in winkels en distributiecentra kunnen ze alle hulp gebruiken. Ben jij op zoek naar een job in coronatijd? In deze sectoren kan je aan het werk! Soms gaat het om een tijdelijke job, maar dat is nog altijd beter dan niets. Ondertussen heb je toch weer geld verdiend én heb je werkervaring opgedaan. Dat staat goed op je CV!

mondzorg

1. Beroepen in de zorg

Een sector waar ze op dit moment handen tekort hebben is de zorg. In ziekenhuizen is er een grote vraag naar medisch, verplegend en verzorgend personeel. Niet alleen op de dienst intensieve zorgen, maar ook op andere afdelingen. Ook in de thuiszorg en rusthuizen staan veel vacatures open. En door alle corona drukte heen, moet de mondzorg ook gewoon draaiende blijven. Want coronavirus of niet, onze mond moet natuurlijk blijven verzorgd worden. Hier kan je tandarts vacatures en een tandartsassistente vacature vinden. 

2. Schoonmaakpersoneel

In onder andere ziekenhuizen, rusthuizen en supermarkten zijn schoonmakers essentieel om aan de hygiënevoorschriften tegen corona te kunnen voldoen. Als je op dit moment geen werk hebt, kan je dus eens rondkijken naar schoonmaak vacatures. Misschien is het niet je droomjob, maar ondertussen ben je toch maar mooi aan het werk en dat is het belangrijkste!

3. Winkelpersoneel en beveiligers

Sinds 11 mei 2020 zijn de winkels weer open. Sommige winkels hebben weinig bezoek, maar andere winkels hebben het net heel druk. Denk aan doe-het-zelf zaken, tuincentra, drogisterijen en supermarkten. Deze winkels hebben behoefte aan extra verkoopmedewerkers en vakkenvullers. Er zijn ook winkels die beveiligers nodig hebben om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd binnen zijn. Kortom, als je op zoek bent naar een job is het zeker de moeite waard om de vacatures in verkoop en beveiliging eens te bekijken.

supermarkt

4. Beroepen die online winkelen mogelijk maken

Door het coronavirus zitten veel mensen thuis en bestellen ze vanuit huis boodschappen, kleding en verzorgingsproducten en dergelijke. Dit heeft als gevolg dat veel distributiecentra nood hebben aan extra magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs en koeriers. Veel online webshops hebben het ook extra druk. Dat betekent vooral meer werk voor klantendienstmedewerkers en IT’ers. Er zijn dus een heleboel jobs nodig om online winkelen mogelijk te maken. Grijp je kans!

5. Financiële beroepen

Tenslotte is er ook veel vraag naar financiële beroepen. Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk. Overheden bedenken plannen om bedrijven te helpen. Daarom hebben deze bedrijven nood aan financiële begeleiding. Denk aan controllers, accountants, belastingadviseurs en assistent accountants. 

Als je op zoek bent naar een job in coronatijd, dan is het wellicht interessant om eens naar bovenstaande vacatures te kijken. Je kunt natuurlijk ook zelf initiatief nemen en bedrijven contacteren om te vragen of ze extra hulp kunnen gebruiken. Op die manier weet je snel waar je aan toe bent en bewijs je meteen dat je zin hebt om te werken. Ik wens je in ieder geval veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Op deze moment is het echt moeilijk om werk te zoeken. Mijn man is nu al zo 2maand thuis en vind maar geen werk. Elke dag zend hij zijn c4 in mails naar bedrijven maar tja nooit antwoord der op. Nog een geluk dat ik zelf nog werk. Maar er zijn dan ook dagen dat ik moet stempelen en dat is ook helaas veel minder dan mijn gewone loon. Hoppe dat alles rap achter de rug is. Want nu reden we ons nog maar tja voor hoelang nog.

Reacties zijn gesloten.