Waarom je voor leer in het interieur moet kiezen

Geplaatst door

Leer is een materiaal dat een stoere, maar tegelijk chique en luxueuze uitstraling geeft. Dat geldt voor de mode, maar ook zeker in de interieurwereld. Je kunt leer op veel verschillende manieren terug laten komen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een grote, leren fauteuil of een leren poef. Maar ook in de kleinste details kan leer een grote rol spelen. Zo zijn leren handgrepen voor deuren en kasten ontzettend populair, net als leren plankdragers voor aan de muur. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Lees hier vier redenen waarom je voor leer in het interieur moet kiezen!

leren fauteuil

1. Leer in het interieur: versterkt het loft-gevoel

De lichte en open leefruimte, waarin je je in New York of een andere wereldstad waant, is nog steeds populair. In een loft-interieur vormen beton, steen en staal de basis, maar ook leer speelt hierbij een belangrijke rol. Zo is de leren fauteuil een echte klassieker, zeker als deze ook nog eens een bruine of cognac kleur heeft. Door zijn stoere maar toch ook warme uitstraling zorgt de leren fauteuil voor een gezellige sfeer. Heerlijk om na een drukke werkdag in neer te ploffen!

2. Leer geeft je huis karakter

Omdat leer een stoere uitstraling heeft, geeft het je huis karakter. Het leuke aan leer is dat het alleen maar mooier wordt naarmate je het vaker gebruikt in je interieur. Door leer in verschillende kamers terug te laten komen, bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer en slaapkamer, vormt het een karakteristiek item in je interieur. 

leer in interieur

3. Leer trekt meteen de aandacht

Met een leren meubel heb je een echte eyecatcher in huis, maar ook met leren accessoires kan je verrassende accenten leggen. Zeker als je je interieur een beetje stoerder wilt maken, kunnen leren accessoires en details een groot verschil maken. De leren handgrepen voor deuren en kasten zijn hier een mooi voorbeeld van, maar je kunt er ook planken mee aan de muur hangen of keukentextiel aan ophangen. Met leren kussens kan je de zetel dan weer mooi bekleden.

4. Een ton sur ton interieur? Leer is perfect!

Bij een ton sur ton interieur kies je een kleurenpalet dat bestaat uit één kleur in verschillende tinten. Vervolgens wordt er contrast gecreëerd met materialen in lichte en donkere kleuren. Het is een tikkeltje gewaagd, maar als je het goed aanpakt is dit heel mooi. Je kunt dit ook perfect doen met leer want leer zorgt voor mooie contrasten. Vooral de kleur bruin of cognac ziet er prachtig uit! Deze kleuren stralen comfort, rust en warmte uit. Als je bruin of cognac ook nog met andere materialen combineert – zoals bamboe, riet, hout en katoen – gaan deze kleuren nooit vervelen! 

leer interieur

Heb jij leer in het interieur?

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *