3 x mooie ronde design salontafels

Geplaatst door

Vrijwel iedereen heeft een salontafel in huis. Deze tafel kan verschillende vormen en formaten hebben. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekig of vierkant exemplaar. Maar waarom zou je geen ronde tafel in huis nemen? Een ronde salontafel is minstens zo mooi, enorm praktisch en je kunt het gemakkelijk combineren met de rest van je interieur. Ik heb een kijkje genomen in de webshop van MisterDesign en ik heb drie mooie ronde design salontafels op een rijtje gezet. Kijk je mee?

ferm living marble bijzettafel

1. Ethnicraft Nesting Coffee Table Set

Met een ronde salontafel heb je sowieso een mooie eyecatcher in huis, maar tegenwoordig is een set van twee of drie ronde salontafels ook ontzettend hip. Neem nu bijvoorbeeld deze prachtige Ethnicraft Nesting Coffee Table Set, ontworpen door Dawn Sweitzer. Het is een set van twee ronde salontafels. De grootste salontafel heeft een uitsparing bij de poten waardoor de kleine salontafel eronder kan geschoven worden. Het blad is gemaakt van gespiegeld glas en lijkt op warm natuursteen, wat voor een luxueuze sfeer in je woonkamer zorgt. Het glazen blad is in drie varianten verkrijgbaar: bronze, charcoal en clear. De poten van de salontafels zijn gemaakt van verweerd donkerbruin staal waardoor ze een industriële uitstraling hebben. Maar het luxe design zorgt ervoor dat de salontafels in ieder interieur passen, ook als je geen industrieel interieur hebt. Ik vind deze set prachtig en ik zou hem meteen in mijn woonkamer willen plaatsen!

ethnicraft nesting salontafel

2. Ferm Living Marble Bijzettafel Large

Nog zo’n pareltje om in huis te hebben: de Ferm Living Marble Bijzettafel Large. Het Deense merk Ferm Living heeft in het algemeen prachtige ontwerpen, zo ook deze marmeren bijzettafel. Ik hou van marmer! Het tafelblad is gemaakt van massief marmer en de poten zijn gepoedercoat metaal. De Marble tafels zijn beschikbaar in wit en zwart. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar: als bijzettafel in small en medium, en in een large-variant geschikt als salontafel. Of je de marmeren tafel nu bij je zetel, naast je bed of gewoon in een hoek van een kamer zet met mooie decoratie erop: het zal er overal prachtig uitzien!

ferm living marble bijzettafel

3. Walter Knoll Joco Stone Salontafel

Een derde ronde design salontafel is de Walter Knoll Joco Stone Salontafel. Vooral de onderkant van deze salontafel vind ik heel mooi. De Walter Knoll salontafel combineert twee moderne materialen tot een prachtig geheel: een geometrisch metalen frame met een marmeren (love!) tafelblad. Samen vormen deze een luxe salontafel die in vrijwel ieder interieur past. Leuk aan deze salontafel is dat je zelf samen kunt stellen. Zo heb je de keuze uit twee soorten marmer: Nero Marquina en Noir Saint Laurent. Nero Marquina is een zwarte marmerensoort met witte aderen. Noir Saint Laurent heeft dan weer een bruine gloed door de gele en rode invloeden van de aderen. Een mooie kleurencombinatie!

walter knoll salontafel

Welke ronde design salontafel vind jij het mooiste?

Veel liefs,
Vanessa xxx