Hoe creëer je meer rust in je interieur?

Geplaatst door

Niets is fijner dan thuiskomen in een huis waar je helemaal tot rust kan komen. Een plek om alle zorgen van de dag te vergeten en heerlijk te ontspannen. Wil jij meer rust in je interieur creëren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan heb ik een aantal tips voor jou om meer rust in je interieur te brengen. Daarnaast laat ik jullie kennismaken met de prachtige Italiaanse design verlichting van Flos

rust in je interieur

1. Mooie sfeerverlichting

Om helemaal tot rust te komen is het belangrijk dat er genoeg warmte en sfeer is in huis. Het moet immers een fijne plek zijn waar je graag bent. ’s Avonds kan je dit huiselijke gevoel creëren door te kiezen voor mooie sfeerverlichting. Kies niet voor een felle lamp of felle spots aan het plafond want dat ziet er hard en onrustig uit. Plaats liever mooie design verlichting op meerdere plekken in de woonkamer. De Flos lampen zijn hier een mooi voorbeeld van. Of je nu een hanglamp, plafondlamp, wandlamp, vloerlamp of tafellamp wilt: het Italiaanse design merk Flos heeft wat je zoekt. Ik vind vooral de Flos Ray F1 vloerlamp van Rodolfo Dordoni heel mooi. Deze staande lamp zou ik zo naast mijn zetel willen zetten. Voor boven de eettafel vind ik de Flos Skygarden hanglamp dan weer heel mooi. Met deze prachtige design lamp heb je ook meteen een sfeervolle eyecatcher in huis. Steek tenslotte nog een paar kaarsen aan en genieten maar!

flos vloerlamp

flos skygarden hanglamp

2. Een rustig interieur: hou de basis rustig

In een rustgevend interieur is een rustige basis heel belangrijk. Als je in de woonkamer knalgele muren hebt en daar een rode zetel bij combineert, dan zal je daar nooit tot rust kunnen komen. Kies liever voor neutrale kleuren om een rustige uitstraling te creëren. Denk aan aardetinten, zandtinten of grijs. Door één of twee sobere tinten als basis te kiezen, creëer je een rustige basis waar je eventueel nog kleuraccenten aan kan toevoegen door middel van accessoires. Ook natuurlijke materialen zoals hout, rotan, riet en linnen geven je huis een rustige look. 

rustig interieur

3. Opgeruimd staat netjes

Men zegt niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Hou je huis netjes en opgeruimd. Maak je bed op als je opstaat, doe de afwas na het eten, maak stapels van tijdschriften en plooi je plaid mooi op als je hem niet gebruikt. Heb je veel kleine rommel in huis? Voorzie dan voldoende kasten, opbergmanden of houten kisten waarin je spullen kwijt kan. Hoe minder spullen je ziet liggen, hoe rustiger je interieur wordt. 

opruimen

Heb jij nog andere tips om rust in je interieur te creëren?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

3 tips om natuurlijke materialen en elementen in je interieur te verwerken

Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie