4 voordelen van een pergola

Geplaatst door

Een pergola plaatsen, heb jij er al eens aan gedacht? Met een pergola creëer je een fijne buitenruimte voor je terras. Een pergola maakt van je terras een plaats waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. In het najaar beschermt hij je terras dan weer tegen regen, sneeuw en wind. Maar er zijn nog meer voordelen. Ik zet vier voordelen van een pergola op een rijtje voor je!

pergola

1. Een pergola beschermt je tegen weersomstandigheden

Je herkent het vast wel dat je op hete zomerdagen niet kan buiten blijven zonder te verbranden of verblind te worden door de felle zon. Een pergola werkt ideaal als zonwering en zorgt voor schaduw en afkoeling op het heetste moment van de dag. Hierdoor kan je dus veel langer genieten van de zon. Is er plots een regenbui? Dan kan je nog steeds buiten relaxen zonder naar binnen te moeten vluchten. Ook in de herfst en winter is een pergola erg handig. Tijdens een regen- of sneeuwbui kan je er makkelijk onder schuilen. Heb je geen garage voor je auto? Ook dan is een pergola erg handig. Zo kan je je auto beschermen tegen alle weersomstandigheden, het hele jaar door.

2. Je kan hem ombouwen tot een veranda

Een pergola kan niet het hele jaar door worden gebruikt. Het is natuurlijk niet prettig om in putje winter buiten te zitten, ook al zit je overdekt. Een voordeel is dat je een pergola kan ombouwen tot een veranda als je deze voorziet van een schuifpui. Door gebruik te maken van schuifwanden creëer je in no-time een prachtige veranda waar je zowel ‘s zomers als ‘s winters kan zitten.

pergola's

3. Versterkt je band met de natuur

Ben jij een buitenmens? Dan is een pergola echt iets voor jou. Hiermee kan je huis en tuin mooi aan elkaar koppelen. Hierdoor versterken pergola’s je band met de natuur. Met mooi weer kan je lekker buiten zitten waarbij je sneller contact maakt met de natuur in je tuin. Je hoort de vogels fluiten en je ruikt de bloemen. Ideaal om je even terug te trekken en tijd voor jezelf te nemen met de natuur om je heen.

4. Je kan hem overal plaatsen

Het grote voordeel ten opzichte van een terrasoverkapping of een veranda is dat je een pergola overal kan plaatsen. Je hebt niet per se een steunmuur nodig. Zo kan je hem plaatsen op een plek waar meer licht is of waar je er meer gebruik van zal maken, bijvoorbeeld aan een oprit, een tuinhuis of aan een zwembad. Wil je hem toch liever tegen het huis of een ander gebouw plaatsen? Ook dat is mogelijk!

Bron foto’s: Tuinmaximaal.be

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.