Met deze tips zit je er warm bij in de winter

Geplaatst door
Momenteel genieten we nog volop van de warme nazomer, maar daarna komt de koude winter er toch echt wel aan. Het is een heerlijk gevoel om er thuis lekker warm bij te zitten terwijl het buiten vriest en sneeuwt. Lekker in je warme zetel met een grote mok chocomelk tv kijken, of in bed liggen met een goed boek. Lees in dit artikel hoe jij er thuis ook lekker warm bij zit in de winter.
 
winter

VERWARM JE HUIS VAN BINNEN

Een echte sfeermaker die je ook nog eens erg warm houdt: een open haard of houtkachel. Een moderne open haard in je woonkamer geeft een gezellige en warme sfeer. Daarnaast geeft het ook genoeg warmte af, zodat je er lekker warm bij zit. Een lange open haard op de juiste plek zorgt voor veel warmte en is een echte eyecatcher. Kaarsen aansteken is natuurlijk ook een mogelijkheid.
Een andere optie is vloerverwarming. Door vloerverwarming heb je in de winter geen last meer van het lopen op een koude vloer. Vloerverwarming geeft een aangename temperatuur en omdat het efficiënter werkt dan een normale verwarming bespaar je ook nog eens op de energiekosten. Vloerverwarming en tapijt zijn de ideale combinatie, zo kun je in de winter altijd lekker met je blote voeten door het huis lopen. Let dan wel op dat je tapijt neemt zonder ondervloer, zodat het de warmte niet tegenhoudt. 
 
ZORG VOOR EEN WARM INTERIEUR
 
Vooral in de winter is het fijn om een warm ingerichte interieur te hebben, maar in de zomer en lente staat dit ook erg mooi. Denk aan een grote, comfortabele zetel om lekker op te liggen en tv te kijken. Zorg voor een warm, wollen deken en genoeg zachte kussens. Vooral iets donkerdere kleuren geven je interieur een knus en warm gevoel, maar ook andere warme kleuren zoals pasteltinten en tingrijs. Deze kleuren verwerk je in je meubilair, je decoratie of door te verven. Een schilder geeft je goed advies of verven in jouw situatie een goed idee is, vraag hiervoor offertes voor schilderwerken op. Een zacht tapijt is ook ideaal voor koukleumen. Dan hoef je in de winter niet op een koude vloer te lopen.
 
winter

ZORG VOOR GOEDE ISOLATIE IN HUIS
 
Om je huis in de winter warm te houden is het erg belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Met deze tips bespaar je op je stookkosten én blijft je huis warmer van binnen. Er zijn veel manieren om je huis te isoleren. Bijvoorbeeld door je dak te laten isoleren door een dakwerker. Zo heb je ook vloerisolatie, isolatieglas voor je ramen en verschillende isolatiematerialen. Welk soort isolatie geschikt is zal verschillen per situatie. Let er wel op dat je in sommige gevallen subsidie ontvangt bij het laten isoleren, hierdoor verdien je sneller je investering terug. 
 
SLUIT ALLES AF
 
Probeer de kou zo veel mogelijk buiten te houden. Sluit in huis dus alle ramen en deuren en plaats eventueel borstels onder de deuren waardoor de warmte niet ontsnapt. Als iemand kort naar buiten moet, bijvoorbeeld even snel naar de schuur, sluit dan zo snel mogelijk de deur in plaats van het even open te houden. Op die manier laat je zo min mogelijk kou binnen. Doe ook zo vroeg mogelijk de gordijnen dicht, gordijnen voorkomen namelijk ook voor een gedeelte dat de kou binnen komt. Isolatieglas houdt de kou al zo veel mogelijk buiten, maar natuurlijk niet helemaal. Het is soms ook fijn om jezelf lekker in te pakken met een deken, zodat de kou jou niet te pakken krijgt.
 
winter
 
Wat doe jij om je huis voor te bereiden op de winter?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *