Een landelijke badkamer: 5 tips

Geplaatst door
Steeds meer mensen kiezen voor een landelijke badkamer. Dat is niet zo vreemd. Een landelijke stijl ziet er heel warm en gezellig uit. Droom je zelf van een landelijke badkamer, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik help je graag een handje op weg met deze 5 tips! 
 

1. RUSTIGE KLEUREN
Een makkelijke manier om een landelijke badkamer te creëren is door te kiezen voor rustige, natuurlijke kleuren. Aardetinten, beige en zandkleuren passen perfect in een landelijke stijl. Breng deze kleuren niet alleen aan op de muren, maar trek ze ook door naar het plafond. Een wit plafond is altijd goed, maar je kan ook prima dezelfde kleur gebruiken als dat je op de muren gebruikt. Zo wordt alles een mooi en rustig geheel. 
 
2. EEN LANDELIJKE VLOER
Vloertegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van een ruimte, zo ook in de badkamer. Als je op zoek gaat naar badkamertegels en houdt van een landelijke stijl, dan zijn Rigid vloeren een goede keuze. Deze zijn beschikbaar in verschillende natuurlijke kleuren, ze zijn 100% waterbestendig én door het handige click-systeem is de vloer eenvoudig en snel te plaatsen. Ben je benieuwd naar nog andere soorten vloeren? Neem dan zeker eens een kijkje bij Floorhouse voor meer inspiratie. 
 
3. EEN KLASSIEK SANITAIR
In een landelijke badkamer zie je vaak een klassiek sanitair terug, zoals bijvoorbeeld een vrijstaand bad op pootjes. Zo’n bad trekt meteen de aandacht. Wanneer je dit bad combineert met vintage kranen, dan maak je het geheel compleet. Heb je geen ruimte voor een bad? Geen zorgen. Ook in een kleine badkamer kan je een landelijke sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld geen moderne wasbak, maar ga voor een klassieke waskom. Of plaats geen strak hangend toilet, maar installeer een staand toilet. 
 
4. LANDELIJKE BADKAMERMEUBELS
Ook de badkamermeubels spelen een belangrijke rol. In een landelijke badkamer bestaan de wastafelmeubels en kasten vaak uit hout. Je kan dit hout een likje verf geven en wit schilderen als je dat mooi vindt, maar zorg dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Deze houtstructuur sluit namelijk perfect aan bij de natuurlijke charme van een landelijke badkamer. Vergeet ook zeker de grepen niet. Sierlijke, metalen handvaten zorgen voor de finishing touch. 
 
5. LANDELIJKE ACCESSOIRES
Zo, de basis is er. Het sanitair en de meubels zijn gekozen. Wat ontbreekt er nu nog? Juist, de accessoires! Jouw landelijke badkamer is niet compleet zonder de juiste accessoires. Er is ontzettend veel decoratie om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kandelaar of geurkaarsen op de vensterbank, een houten krukje met mandjes en planten naast het bad, vintage tandenborstelhouders op de wastafel, een bos bloemen op de kast en ga zo maar door. Eén ding is zeker: jouw badkamer wordt een warm en gezellig plekje waar je heerlijk kan ontspannen!
 

Droom jij ook van een landelijke badkamer?
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.