5 voordelen van trampolinespringen

Geplaatst door
Wie denkt dat een trampoline enkel voor kinderen is bedoeld, heeft het helemaal mis. Een trampoline is leuk voor klein én groot. Van springen word je niet alleen ontzettend vrolijk, maar het is ook de ideale manier om meer te bewegen. Nog niet overtuigd? In dit artikel zet ik 5 voordelen van trampolinespringen op een rijtje!
 
trampoline

1. GOED VOOR JE CONDITIE EN GEWICHT

Trampolinespringen is een geweldige work-out, terwijl je het eigenlijk niet als zwaar ervaart. Op een trampoline kan je je lichaam flink trainen zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het op en neer springen is heel goed voor je conditie én je kan er aardig wat calorieën mee verbranden. Je hoeft slechts 15 minuten per dag zachtjes op de trampoline te springen om al verschil te merken. Wil je intensief aan de slag? Dan kan je 3 keer per week 30 minuten trainen. Bouw het trainen wel stap voor stap op. Op Youtube vind je video’s die je hierbij kunnen helpen. 
 
2. GOED VOOR JE SPIEREN, BOTTEN EN GEWRICHTEN

Trampolinespringen is ideaal om je hele lichaam te trainen, want je beweegt zowel je bovenlichaam als je bekkenbodemspieren én je benen. Je botten worden sterker en je krijgt meer spieren, terwijl je gewrichten en je rug minimaal belast worden. Van joggen wordt wel eens gezegd dat het erg belastend is voor je lichaam omdat je op een harde ondergrond loopt. Op een zachte trampoline zal je daar veel minder last van hebben. 
 
3. JE TRAINT JE EVENWICHT
 
Door je te focussen op hoe je neer komt na een sprong, kan je je evenwicht verbeteren. Wanneer je voor het eerst op de trampoline staat is het echter niet de bedoeling dat je meteen hoog in de lucht gaat springen. Hoe hoger je springt, hoe groter de kans dat je verkeerd neerkomt, met misschien wel een blessure tot gevolg. Doe dus rustig aan en begin met kleine sprongen. Zodra je die goed onder de knie hebt, kan je proberen om hoger te springen.

4. BEWEGING IN JE EIGEN TUIN

Als je meer wil bewegen, dan moet je daar vaak het huis voor uit. Denk bijvoorbeeld aan de sportschool of fitness. Trampolinespringen kan daarentegen gewoon in je eigen tuin. Hoe makkelijk is dat?! Je hebt keuze uit kleine en grote trampolines, ronde en rechthoekige trampolines. Je vindt dus vrijwel altijd een trampoline die in je tuin past. Om veilig te kunnen springen is een veiligheidsnet zeker aangeraden. Hiermee voorkom je ongelukken en kan je met een gerust hart springen zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen. 
 
5. JE WORDT ER VROLIJK VAN

Door de aanmaak van endorfines of gelukshormonen word je van trampolinespringen heel vrolijk. Het op en neer springen in de lucht geeft je het gevoel dat je terug kind bent en dat is een geweldige ervaring. Trampolinespringen is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar je zal er ook een stuk vrolijker van worden! 
 
Heb jij al een trampoline in je tuin? Of ben je van plan om er één te kopen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx