7 goede redenen om te beginnen met boksen

Geplaatst door
Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl. Naast een gezonde en gevarieerde voeding is het ook belangrijk om veel te bewegen. De meest gekozen sporten zijn fitness, joggen, voetbal en zwemmen. Maar ook boksen wordt steeds populairder. Boksen staat nog steeds bekend als een echte mannensport, maar het zijn heus niet alleen afgetrainde mannen die deze sport beoefenen. Ook vrouwen beginnen vaker met boksen en dat is niet zo raar. Boksen is namelijk meer dan alleen vechten in een ring. Waarom je moet beginnen met boksen? Ik zet 7 goede redenen op een rijtje voor je!
 

1. BOKSEN IS EEN WORKOUT VOOR JE HELE LICHAAM

Met boksen gebruik je je hele lichaam en het is zowel een cardiotraining als een krachttraining. Boksen is dus ideaal als je wil afvallen, maar ook als je aan spieropbouw wil doen. Het is een goed voorbeeld van HIIT training (High Intensity Interval Training) waarbij je periodes van zeer intensief sporten afwisselt met actieve rustperiodes. Een intensieve work-out waarbij je heel wat calorieën kan verbranden én je spieren (armen, benen, buik…) optimaal kan trainen. 
 
2. BOKSEN GEEFT JE VEEL ENERGIE
 
Plof je na een lange werkdag het liefst in de zetel? Je bent zeker niet de enige. Maar om dit futloze gevoel tegen te gaan is boksen de ideale oplossing. Je lichaam wordt tijdens het boksen tot het uiterste gedreven en volledig uitgedaagd. Boksen geeft je een kick en je krijgt er veel energie van. Kruip dus maar uit die zetel en go for it!
 
3. BOKSEN VERLAAGT STRESS
 
Een stresserende werkdag, vermoeiende kinderen, een huishouden waar nooit een einde aankomt… Tijdens het boksen kan je al die zorgen aan de kant zetten en je hoofd volledig leegmaken. Je kan jezelf even helemaal afreageren en alle stress eruit slaan. Doordat er tijdens het boksen endorfine vrijkomt, zal je je achteraf veel vrolijker voelen. 
 
4. BOKSEN IS GOED VOOR JE ZELFVERTROUWEN
 
Zelfvertrouwen, dit is iets wat veel vrouwen tekort hebben. Nog een reden dus om te beginnen boksen: het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je oefent met gevechtssituaties, je daagt jezelf uit en komt uit je comfortzone. Hierdoor zal je zelfvertrouwen een echte opkikker krijgen. Bovendien geeft boksen je controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen als er écht iets gebeurt. 
 
5. BOKSEN LEERT JE DOORZETTEN
 
Je kan altijd meer dan je denkt. Het is misschien een cliché, maar het is echt waar. Tijdens het boksen zal je vaak denken: “Ik kan niet meer, ik geef op”. Om er uiteindelijk achter te komen dat je het mis had. Dat je toch nog een paar boksen meer kan geven en dat je er daarna nog steeds gewoon bent. Boksen geeft je een heerlijk euforisch gevoel van overwinning. Een doorzettingsvermogen is belangrijk in het leven om tegenslagen te overwinnen en daar kan boksen absoluut bij helpen.
 
6. BOKSEN VERVEELT NOOIT
 
Val je na een halfuur fietsen op de hometrainer bijna in slaap? Bij boksen zal je de kans niet hebben om te knikkebollen. Doordat er zoveel afwisseling en uitdaging in zit, zal je je nooit vervelen. Je bent eigenlijk nooit uitgeleerd en het wordt nooit saai. Een uurtje boksen is dan ook zo voorbij!
 
7. BOKSHANDSCHOENEN ZIJN GENOEG OM MEE TE BEGINNEN
Je hebt geen uitgebreide uitrusting nodig. Om te kunnen beginnen met boksen heb je eigenlijk vooral bokshandschoenen dames nodig. Die vind je onder andere in een vechtsport winkel. Daarnaast kan je tape kopen voor je handen en een springtouw om je voetenwerk te trainen. Speciale schoenen zoals bij voetbal zijn voor boksen niet nodig. Stevige sportschoenen zijn voldoende. Mocht je er na enkele maanden verder mee willen gaan, dan kan je altijd nog speciale schoenen kopen.
 
Lijkt boksen iets voor jou?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.