5 basics die elke man in zijn kledingkast moet hebben

Geplaatst door
Je kent waarschijnlijk wel het gezegde: de kleren maken de man. En dat klopt ook. Aan een man zijn kleding kan je veel aflezen. Iedere man heeft zijn eigen kledingstijl. Toch zijn er een paar basics die je veel bij mannen terug ziet komen en die eigenlijk altijd goed zijn. In dit artikel vertel ik over de 5 basics die jij als man in je kledingkast moet hebben.
 

1. WIT OVERHEMD

Iedere man heeft zeker één wit overhemd nodig. Het wit overhemd kan je op veel verschillende manieren dragen en het staat eigenlijk goed met alles. Zo kan je een wit overhemd zakelijk dragen onder een blazer, maar het staat ook mooi onder een sweater. Een echte casual look? Die creëer je door de mouwen op te rollen en je hemd uit je broek te dragen. 
 
2. BLAZER
 
Heb je een zakelijke afspraak of een afspraak die vraagt om een serieuzere look, dan is een blazer onmisbaar. Ga voor een casual blazer in plaats van een jasje van een kostuum. Een casual blazer kan je bij meer gelegenheden dragen en is dus altijd fijn om te hebben. Zo kan je de blazer over een basic wit t-shirt dragen, maar je kan hem ook prima combineren met een wit hemd en een jeansbroek.
 
3. TRUI
 
Ook een pullover of trui mag zeker niet ontbreken in de kledingkast van een man. Je kan een trui met V-hals of O-hals dragen. Het is maar wat jij als man het leukste vindt. Wanneer je een trui op een zakelijke manier wil dragen, draag je hem best over een overhemd, eventueel in combinatie met een blazer. In je vrije tijd kan je een trui ook makkelijk zonder overhemd dragen. Gewoon lekker casual!
 
4. JEANSBROEK
 
Een mooie, nette jeans doet het altijd goed en je kan er eigenlijk nooit iets verkeerds mee doen. Tegenwoordig kan je voor iedere gelegenheid wel een jeans dragen. Voor een zakelijke look draag je best een donkerkleurige jeans. Voor een informele gelegenheid kan je ook prima een lichte jeansbroek dragen. Vooral met bovenstaande kledingstukken maak je gemakkelijk een perfecte outfit!
 
5. COMFORT PANTS
 
Comfort pants zijn een goed alternatief voor de jeansbroek en ontzettend leuk wanneer je even geen zin hebt om een geklede broek te dragen. Comfort pants zitten heel comfortabel en ze zien er toch stijlvol uit. De combinatie van viscose en polyester zorgt dat de broeken een goede pasvorm hebben. Comfort pants worden niet voor niets “de lekkerste broeken op de markt” genoemd!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Helemaal mee eens. Zeker een nette jeans en een basic pullover mogen niet ontbreken in de kledingkast van mijn vriend! Dat staat altijd mooi!

Reacties zijn gesloten.