Welk bad past bij jou?

Geplaatst door
Hoe fijn is het om na een drukke dag thuis te komen en een heerlijk bad te kunnen nemen? Met een bad in je badkamer tover je deze ruimte om tot een rustgevende plek waar je lekker kan ontspannen. Maar welk bad kies je nu eigenlijk? Welk bad past bij jou? Veel mensen denken ook dat er geen ruimte meer is voor een bad. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel verschillende soorten baden waardoor er veel mogelijkheden zijn. Ik vertel je graag welke soorten baden er bestaan en wat het verschil is tussen deze baden.
 
 

1. STANDAARD LIGBAD

Het standaard ligbad kent iedereen en is het bekendste model onder de baden. Het ligbad is ideaal om lekker te ontspannen. Languit en diep weggezakt, onder een wolk van badschuim, heerlijk! Standaard ligbaden zijn er in verschillende stijlen, vormen en maten. Zo kan je ook in een kleinere badkamer een bad plaatsen. Je hebt ligbaden met ronde vormen of rechte, vierkante vormen. Daarnaast zijn er ligbaden verkrijgbaar die ovaal, rond of a-symmetrisch zijn. Door al deze variaties kan je je bad helemaal bij je persoonlijke smaak en stijl van de badkamer laten passen.
 
2. DUOBAD
 
Samen genieten, bijvoorbeeld met je partner of je kinderen, kan met een duobad. Het model van dit ligbad is zo gemaakt dat je comfortabel met twee personen in bad kan gaan. Er is dan geen knop aan de korte kant van het duobad zodat je aan beide kanten heerlijk kan gaan liggen, zonder dat dit in je rug prikt. Ook voor kinderen is een duobad ontzettend fijn omdat ze veel ruimte hebben om lekker te spelen. 
 
3. VRIJSTAAND BAD
 
Een vrijstaand badje zorgt voor een prachtig effect en geeft een instant luxe gevoel aan je badkamer. Wanneer je het badje in het midden van de badkamer zet, wordt het bad de eyecatcher van je badkamer. Een nadeel is dat een vrijstaand bad vaak niet in een kleine badkamer past. Maar hé, een vrijstaand badje kan je ook perfect in je slaapkamer neerzetten. Romantiek gegarandeerd! 

 
4. ZITBAD
 
Heb je niet zo veel ruimte in je kleine badkamer? Dan is een zitbad een goede optie. Deze baden zijn niet geschikt om in te gaan liggen, maar ze zijn wel ideaal om te gebruiken voor kinderen. Vaak is er ook een verhoogd zitgedeelte wat ervoor zorgt dat je heerlijk en comfortabel een badje kan nemen.
 
5. HOEKBAD
 
Een hoekbad neemt in verhouding de minste ruimte in beslag. Een hoekbad is dan ook erg geschikt voor een kleine badkamer want je bespaart best wat ruimte. Maar ook in een grotere badkamer is een hoekbad heel tof. De ruimte wordt door de vorm op een heel andere manier ingedeeld dan bij een standaard ligbad. Zo heb je extra plaats voor een mooie kast of extra ruimte voor het wastafelmeubel. Het assortiment hoekbaden is erg groot. Er is een grote verscheidenheid in afmetingen en materialen. Het hoekbad van Badkamerdepot is hier een mooi voorbeeld van. 
 
6. DOUCHEBAD
 
Als je graag de luxe van een bad wil, maar geen ruimte hebt voor zowel een douche als een bad, dan is een douchebad de perfecte uitkomst. Door de combinatie van een douche en een bad heb je minder ruimte nodig en kan je van beide genieten. Bij een douchebad is het wel handig om een douchewand of douchegordijn te gebruiken, zo voorkom je dat de badkamer helemaal nat wordt tijdens het douchen.

 
Welk type bad heeft jouw voorkeur? Heb jij een bad in je badkamer?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Ik wil heel graag een bad. Zal alleen nog wel wat jaren duren, aangezien mijn vriend en ik net verhuisd zijn, hahah. Als ik zou mogen kiezen, wil ik natuurlijk een bubbelbad. Een duobad lijkt me ook erg fijn om te hebben 🙂

    Liefs,
    Marloes

  2. Gezien mijn liefde voor Lush, zou ik niet meer zonder bad kunnen. Wij hebben blijkbaar een duodouchebad. Ik wist niet eens dat het zo heette, alleen dat ons bad redelijk groot is, haha. Een vrijstaand bad vind ik prachtig, dus misschien ooit. 🙂

Reacties zijn gesloten.