Zie jij door de kerstballen de kerstboom niet meer?

Geplaatst door
De zomer is weer voorbij, de bladeren vallen van de bomen en iedereen zoekt binnen de warmte op met dekentjes, kaarsjes en warme chocolademelk. Met de komst van de herfst begint ook het aftellen naar de feestdagen. Je denkt al eens na over welke maaltijd je je gasten zal voorschotelen, welke cadeautjes er onder de kerstboom zullen verschijnen, maar ook over de kerstballen die in de boom zullen schitteren. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. 
 
kerst

WELKE KLEUR KERSTBALLEN?

Misschien is dit wel de belangrijkste vraag bij het decoreren van je kerstboom: welke kleur kerstballen kies je? Ga je voor een rustige uitstraling en koop je ballen in één kleur voor de hele boom? Het hoeft echt niet saai te zijn, want je kan variëren in verschillende groottes en afwerkingen. Tegenwoordig verkopen ze sets met zowel matte als glanzende kerstballen, kleine en grote. Super gemakkelijk dus! Combineer je liever meerdere kleuren? Ook dat kan. Zo is een combinatie van rode en zilveren kerstballen een klassieker waar je eigenlijk niets fout mee kunt doen. Voor de echte durvers kan je zelfs alle kleuren door elkaar gebruiken. Zo heb je gegarandeerd een “vrolijk” kerstfeest! 
 
KUNSTSTOF OF GLAS?
 
Naast de kleurkeuze is het materiaal van de kerstbal ook niet onbelangrijk. Heb je kleine kinderen, speelse huisdieren of gewoon een onhandige partner rondlopen? Dan koop je waarschijnlijk beter de kerstbal plastic uitvoering. Ze doen echt niet meer onder voor de glazen variant. Wie toch liever glazen exemplaren koopt, heeft het voordeel dat deze vaak per stuk te koop zijn. Op deze manier kies je dus zelf de samenstelling van je kerstversiering voor je boom. Vaak is het aanbod van specialere kerstballen groter als je voor glas gaat. Bedenk dus goed welke soort het best bij jou en je gezin past voordat je begint met kerstballen kopen
 
MAAK VAN HET VERSIEREN EEN FAMILIEMOMENT
 
Het sleuren met de boom, schuiven met je meubels om plaats te maken voor al je kerstdecoratie: het lijkt een hels karwei. Probeer echter toch te genieten van deze klus. Misschien kan je er je kinderen bij betrekken of vraag je partner om te helpen. Haal samen herinneringen op van jullie voorgaande feestdagen. Verdeel de taken zodat je elkaar niet in de weg loopt. Je kinderen kunnen de haakjes aangeven en je laat die lichtslinger misschien liever aan manlief over. Ondertussen geef je rustig die mooie kerstballen een plekje in de kerstboom. Als tenslotte ook de piek zijn plaats heeft gevonden is het tijd voor een drankje, want dat is nu wel dubbel en dik verdiend, nietwaar? 
 
kerst familie
 
HOE LANG LAAT JE JE KERSTBOOM STAAN?
 
Het zou natuurlijk jammer zijn als je niet lang kan genieten van je kerstversiering. Je hebt er tenslotte zoveel moeite en tijd in gestoken. Er zijn mensen die hem na de Tweede Kerstdag al weer weg willen hebben, maar vaak wachten ze tot 6 januari wanneer Driekoningen gevierd wordt. Het is echt wel oké om hem lekker lang te laten staan. Al kan je als de lente eraan komt misschien toch beter plaats gaan maken voor de paastakken…
MAAK HET OPRUIMEN ZO GEMAKKELIJK MOGELIJK
 
Dit kunnen we helaas niet leuker maken. Het opruimen van je kerstboom is niet iets om naar uit te kijken, maar je kan het jezelf gelukkig wel wat makkelijker maken. Trommel de rest van het gezin hier bij op en laat hen ook wat “vervelende” klusjes opknappen. Die grote kunstboom terug in die kleine doos proppen: niet jouw probleem! Jij ontfermt je weer over de kerstballen, toch? Waar we vroeger elke kerstbal apart in een papiertje moesten wikkelen, bestaan er nu heel gemakkelijke opbergboxen. Met de kartonnen roosters die erin zitten, zijn je kerstballen veilig om niet beschadigd te worden. Het blijft een hele klus maar met zo’n kerstbal opbergbox komt het vast goed. Terwijl de rest nog aan het worstelen is met de opruiming van alle overige kerstdecoratie maak jij alvast een beker warme chocolademelk voor hen klaar. Lijkt me een prima taakverdeling! 
 
kerst
 
Kijk jij al uit naar Kerst? Hoe ziet jouw perfecte kerstboom eruit?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Ik kijk er naar uit de kerst is een gezellige periode van het jaar alsook de versiering van de kerstboom.

Reacties zijn gesloten.