Geef jouw woonkamer een knusse sfeer met deze tips!

Geplaatst door
Je woonkamer is dé ruimte van je huis waar je het zo gezellig mogelijk wil maken. In de eerste plaats voor jezelf, maar natuurlijk ook voor vrienden en familie die op bezoek komen. Heerlijk samen ontspannen in je gezellige woonkamer! Maar hoe maak je je woonkamer zo knus en gezellig? Hoe creëer je een warme sfeer? Hier 5 tips!
 

1. HOEKBANK

Als eerste zorgt een hoekbank voor een knus en gezellig gevoel in je woonkamer. Zo kan je met vrienden en familie gezellig dicht bij elkaar zitten. Hoeksalons vind je in verschillende kleuren, stoffen en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een luxe hoeksalon van leer of een felgekleurde hoeksalon van stof. Bij Goossens Wonen & Slapen is er voor ieder interieur wel een bijpassend hoeksalon te vinden. 
 
2. VLOERKLEED
 
Bij een hoekbank hoort natuurlijk ook een mooi vloerkleed. Kies een heerlijk warm en zacht vloerkleed. Dit creëert niet alleen een knusse sfeer in je woonkamer, maar het is ook lekker warm aan je voeten in de winter!
 
3. DECORATIE
 
Maak gebruik van mooie decoratie zoals kaarsen, sierkussens en dekens. Je kan kiezen voor accessoires in dezelfde kleur als je interieur, maar ook natuurlijke materialen en accessoires zoals rieten manden, houten decoratie en bloemen zorgen voor een gezellige en warme uitstraling. Mag het nog gezelliger? Kleed je woonkamer dan aan met persoonlijke accessoires en spullen zoals boeken, fotolijstjes en souvenirs. 
 

4.
 SFEERVERLICHTING
 
Sfeerverlichting is ook een belangrijk element in het interieur van je woonkamer. Vooral tijdens de herfst en winter is het belangrijk dat je gebruik maakt van warm licht in plaats van wit en kil licht. Denk aan een vloerlamp naast de zetel, een tafellamp op het dressoir of een wandlamp bij de eettafel. 
 
5. GEUREN
 
Een gezellige inrichting is niet alleen visueel waarneembaar. Ook geuren creëren een bepaalde sfeer. Geurkaarsen zijn onmisbaar voor een knusse sfeer in je woonkamer. Ga voor seizoensgebonden producten, zoals bijvoorbeeld een geurkaars met een typische herfstgeur. Zo voel je je helemaal thuis!
 

Heb jij nog tips om je woonkamer gezellig in te richten?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

Reacties zijn gesloten.