maandag 30 juli 2018

4 tips om gezonder te leven

Steeds meer mensen zijn van plan om gezonder te gaan leven. Maar slechts een klein deel van de Belgen en Nederlanders heeft zin om drie keer per week naar de sportschool te gaan of om alleen nog maar op droge beschuiten te leven. Hoe kan je nu toch gezonder leven zonder er al te veel voor te moeten laten? Ik heb 4 eenvoudige tips op een rijtje gezet die je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijks leven. 

gezond eten salade

Bron foto: Shutterstock

1. EET GEZONDER

Eet je vaak ongezond? Probeer dat wat te beperken en wat vaker groenten te eten. Het warme weer is trouwens ideaal om frisse salades te eten. Je kunt er veel in variëren, het bevat weinig calorieën en het is gewoon superlekker! Als je gezond eet, dan ga je het ongezondere eten meer waarderen omdat je het minder vaak eet. Ik eet bijvoorbeeld altijd frietjes op vrijdagavond, en de rest van de week probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Dan smaken die frietjes des te meer! 

2. DRINK GENOEG WATER

Het is belangrijk om iedere dag 1,5 liter water te drinken, maar toch is dit voor veel mensen nog altijd een moeilijke opdracht. Mijn tip is om iedere ochtend een grote fles water op tafel te zetten. Zo zie ik de fles de hele dag staan en drink ik regelmatig een slokje. Ook buitenshuis zorg ik dat ik altijd een flesje water bij de hand heb. Kan je niet zonder frisdrank? Dat is niet erg, maar probeer dit te beperken. Zo drink ik de hele dag water en bij mijn avondeten drink ik graag cola zero. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij eten: als je gezond drinkt, dan ga je er meer van genieten als je eens iets ongezonder drinkt.

meer water drinken

Bron foto: Shutterstock

3. PROBEER WAT MEER TE BEWEGEN

En dan bedoel ik niet dat je meteen een fitness abonnement moet gaan kopen. Meer bewegen kan op heel eenvoudige manieren. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift, stap een bushalte vroeger af, parkeer de auto iets verder dan gewoonlijk, doe een lunchwandeling met collega's, ga op zondag eens wandelen in het bos... Ook fietsen is heel leuk én gezond. Neem wat vaker de fiets in plaats van de auto of ga eens een namiddagje fietsen met het gezin. Als je graag op regelmatige basis gaat fietsen, dan kan je misschien een sportieve koersfiets kopen

4. ZORG VOOR ONTSPANNING

Werk, gezin, huishouden, stress... Soms is het allemaal wat teveel. Daarom is het ontzettend belangrijk om regelmatig te ontspannen. Probeer iedere dag een momentje tijd voor jezelf te nemen, bijvoorbeeld met een heerlijk bad of een serie op Netflix. Geniet van de kleine dingen en doe waar jij gelukkig van wordt. Je mag nog zo gezond eten en bewegen, goed voor jezelf zorgen is net zo belangrijk! 

Wat doe jij om gezonder te leven? Heb jij nog tips?

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 opmerkingen:

 1. Water drink ik de hele dag door, zeker nu. Een fles water neerzetten is natuurlijk ook een goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant artikel om te lezen goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaan fitnessen en veel wandelen alsook veel water drinken voor een gezond leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe mijn best om gezonder te leven, maar het lukt mij niet zo goed. Ik drink wel water, maar voor de rest.. Ik denk dat de stress op het werk er wel voor iets tussenzit..

  BeantwoordenVerwijderen