Een vliegenlamp tegen plaaggeesten

Geplaatst door
Het is volop zomer en qua temperatuur mogen we niet klagen. Of misschien juist wel? Deze zomer is warm. Extreem warm! Naast dat de warmte ons enorm laat zweten, hijgen en puffen is er nog een groot nadeel aan zo een hete zomer. De vliegende insecten varen zeer wel bij deze warmte. Wespen, muggen en andere vliegende plaaggeesten voelen zich prima thuis bij deze temperaturen. Ze planten zich makkelijker en sneller voort met alle nadelen voor ons tot gevolg. De professionele ongediertebestrijding heeft zijn handen vol aan het grote aantal wespennesten die deze zomer overal opduiken. De muggen weten zonder enig probleem de schaarse plekken met stilstaand water te vinden en planten zich in rap tempo voort. Al doen we nog zo ons best, we kunnen ze niet allemaal buitenshuis houden. Een vliegenlamp kan dan uitkomst bieden. Straks meer over de vliegenlamp. Hoe dan ook, deze zomer is de hinder van vliegen, muggen, wespen en ander gevleugeld ongedierte een stuk groter dan in de koelere zomers. 
 
vliegenlamp

HUIS- TUIN EN KEUKENMIDDELEN
Je kunt zelf al veel dingen doen om zo min mogelijk last van onze vliegende pestkoppen te hebben. Als je graag in de tuin zit dan helpt het wanneer je één of meerdere wespenvallen vult met siroop. De wespenvallen plaats je dan aan de andere kant van de tuin waar je weinig of nooit zit. Et voila: de wespen zullen worden weggelokt naar de andere kant van de tuin waar ze het slachtoffer worden van de aanlokkelijke maar dodelijke wespenval. Verder kunnen een citronella kaars en een vliegenvanger helpen om een aanval van muggen te beperken. Ook zijn er veel geurende plantensoorten waar vliegende insecten een hekel aan hebben. Basilicum, kamille en citroentijm staan bekend om hen insecten werende geur. Mocht dit alles niet helpen dan kan een vliegenlamp vooral binnenshuis soms wel helpen. 
 
MAAK HET ONAANTREKKELIJK…
 
Voor de vliegende insecten welteverstaan! Vliegenramen en vliegendeuren zijn een goede manier om zo min mogelijk insecten binnenshuis te krijgen. Helemaal afdoende zullen deze echter nooit zijn. Zorg dus dat jouw tuin en huis onaantrekkelijk zijn voor insecten. Controleer of er geen emmers, gieters of andere dingen in huis en tuin staan die stilstaand water bevatten. Stilstaand water is vooral bij deze hoge temperaturen ideaal voor muggen en hun larven. Zorg er ook voor dat er etenswaren en voedselresten niet makkelijk bereikbaar zijn. Zorg dat bijvoorbeeld vuilcontainers of vuilzakken goed afgesloten zijn. De huisvlieg vindt het heerlijk of er van te eten, maar ook om er haar eitjes in te leggen. Het gevolg is dan soms ook een vuilcontainer of vuilzak die wemelt van de maden en vliegen. Walgelijk en een broeinest van vliegen in onze tuin, dat wil niemand. 
 
DE VLIEGENLAMP IDEAAL VOOR BINNENSHUIS
 
Als de plaaggeesten toch je huis nog binnen zijn gekomen dan kan een vliegenlamp uitkomst bieden. De vliegenlamp, ook wel insectenlamp genoemd, bevat een ultraviolette lamp. Doordat deze lichtvorm lijkt op zonlicht voelen insecten zich hierdoor aangetrokken. De wesp, vlieg of mug vliegt de vliegenlamp in alwaar hij wordt geëlektrocuteerd. Er bestaan ook zeer professionele vliegenlampen. Deze hebben naast een fijn metaalnetwerk waarop stroom staat ook nog kleefplaten. De insecten die aan elektrocutie kunnen ontsnappen worden dan meestal nog wel verleid om de klevende plaat te bezoeken of vliegen er per ongeluk tegen aan. Gebruik een vliegenlamp buiten alleen als je reeds last hebt van muggen etc. op die plek! Als je de vliegenlamp buiten gebruikt als voorzorgsmaatregel dan kun je daar namelijk ook wel eens spijt van krijgen. Het UV-licht kan namelijk ook insecten aantrekken die er eerder niet waren. Een vliegenlamp kun je ook in de slaapkamers plaatsen. Zo’n insectenlamp is een uitstekende muggenlamp. We kennen het allemaal wel. Je denkt dat de temperatuur voldoende gedaald is om aan een goede nachtrust te beginnen tot je gestoord wordt door een irritant gezoem. Er is niets zo irritant als een mug of zelfs meerdere muggen die je uit je slaap houden. Ook op de slaapkamer is de vliegenlamp je beste maatje! In het donker hebben de muggen nog meer de neiging om het UV-licht op te zoeken terwijl het blauwe licht niet al te storend is voor onze slaap. De vliegenlamp verdelgt jouw plaaggeesten terwijl jij gewoon van je welverdiende rust geniet. 
 
VOOR- EN NADELEN VAN EEN VLIEGENLAMP
 
Het grootste voordeel van een vliegenlamp is wel dat je zelf niet actief op jacht hoeft. Ook is het prettig dat de vliegenlamp werkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Wel zo veilig en wel zo gezond! Sommige mensen vinden (vooral ‘s nachts) het blauwe licht van de vliegenlamp storend. Ook maakt de vliegenlamp soms een kort knetterend geluidje wanneer er weer een insect is gedood. Je moet dus zelf een beetje afwegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. 
 
Wat doe jij tegen vliegende insecten in de zomer?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Interessant artikel om te lezen met een goed vliegenraam ben je al een stap vooruit!

Reacties zijn gesloten.