Wat zit er in mijn luiertas?

Geplaatst door
Een jaar geleden had ik geen flauw idee van wat er allemaal in een luiertas moet zitten voor een kindje, maar sinds de geboorte van Lara is een luiertas echt onmisbaar geworden. Ik ben geen mama die last minute wat babyspullen in de tas gooit. Mijn luiertas staat altijd klaar en bevat alle benodigdheden voor onderweg. Super handig voor als ik haast heb of onverwacht weg moet. Vandaag laat ik je zien wat er allemaal in mijn luiertas zit!

jollein luiertas cognac

wat zit er in luiertas

Mijn cognac kleurige luiertas is van het merk Jollein. Het is een grote, handige tas met veel opbergvakken. Je kunt de tas in de hand dragen, maar ze beschikt ook over twee hengsels die je kan bevestigen aan de kinderwagen. Ik vind de tas ontzettend mooi en vrouwelijk, maar ook weer niet té vrouwelijk voor als Glenn er bijvoorbeeld mee over straat loopt. De tas is zo ontworpen dat je ze later perfect als handtas kunt gebruiken en dat vind ik erg leuk. De luiertas kost € 89,95 en is o.a. te koop bij Bol.com. Ik heb de tas cadeau gekregen van op onze geboortelijst en ik ben er superblij mee!

kindboekje kind en gezin


Het eerste wat ik uit de tas haal is het kindboekje van Lara. Dit boekje van Kind & Gezin bevat alle belangrijke gegevens van haar: lengte en gewicht, de flesvoeding, vaccinaties, medicatie enzoverder. Eigenlijk moet ik dit kindboekje enkel meenemen naar de huisdokter en pediater, maar ik steek het boekje standaard in de tas zodat ik het nooit vergeet.

verschoonmatje luiertas


De Jollein verzorgingstas bevat een uitneembaar verschoningsmatje en dat vind ik enorm handig voor onderweg. Het is eenvoudig op te plooien en neemt vrijwel geen plaats in beslag. Bij gebruik leg ik er altijd nog een hydrofiele doek op zodat het matje niet meteen vuil wordt. Een hydrofiele doek gooi je makkelijk in de wasmachine en met een matje is dat toch iets lastiger. 

kruidvat luiers lotiondoekjes sensitive dumil geparfumeerde luierzakjes action


Geen luiertas zonder… Juist ja, luiers! Lara draagt luiers van Kruidvat eigen merk en die zijn prima voor haar. Om haar gezichtje, handjes en billetjes schoon te maken gebruik ik de Kruidvat lotiondoekjes sensitive voor de gevoelige huid. Die verdraagt ze beter dan de “normale” lotiondoekjes. Als ik geen vuilbak in de buurt heb, dan vind ik het fijn om de vuile luier in een luierzakje te steken. De Dumil geparfumeerde luierzakjes heb ik bij de Action gekocht. 

hydrofiele doeken washandjes c&aZoals ik hierboven reeds vertelde, leg ik een hydrofiele doek op het verschoningsmatje. Daarnaast heb ik nog één hydrofiele doek en een washandje in de tas zitten voor als de billetjes te vuil zouden zijn. Tot nu heb ik dit nog niet moeten gebruiken maar je weet maar nooit. De hydrofiele doeken en washandjes zijn van C&A.

rompertje pyjama c&aMocht er eens een ongelukje gebeuren, dan heb ik altijd een reserve setje kleding bij de hand. Hier zie je een rompertje en pyjama’tje van C&A. Lara draagt al maatje 62!

flesje philips avent natural melkpoedertorenMeestal probeer ik mijn afspraken zo te plannen dat Lara al heeft gedronken voor ik de deur uit ga, maar voor de zekerheid neem ik altijd een reserve flesje water en melkpoeder in een torentje mee. Als ik van plan ben om langer van huis weg te zijn, dan neem ik natuurlijk nog extra flesjes en poeder mee. De Jollein luiertas bevat ook een geïsoleerde flessenhouder, maar die gebruik ik niet omdat Lara melk op kamertemperatuur drinkt. 

monddoekjes zeeman slabbetjes delhaizeFlesjes drinken betekent ook smossen en ons Lara’tje kan er wat van ;-). Slabbetjes en monddoekjes mogen dus zeker niet ontbreken. De slabbetjes komen van Delhaize en de monddoekjes van Zeeman. 

kruidvat desinfecterende handgel galenco luiercrème


Als laatste zitten er nog wat kleine spulletjes in de tas: een Kruidvat desinfecterende handgel (zo handig voor onderweg!), een Galenco luiercrème, lepeltje, reserve tut, thermometer, notitieboekje, balpen en zakdoekjes. 


Zo, dit is de inhoud van mijn luiertas. Misschien kan je er wat inspiratie uit halen of misschien vind je het gewoon leuk om te zien. Wat neem jij mee in de luiertas? Welke spullen zijn onmisbaar voor jou? Ik ben erg benieuwd!


Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Mooie tas! Ik had volgens mij toen eentje van stof. En leuk om te zien wat er allemaal in zit. Ik nam ook veel doekjes mee en extra kleding!

Reacties zijn gesloten.