Alles over sfeervolle kerstverlichting

Geplaatst door
Zoals ieder jaar betekent kerst veel gezelligheid, lekker eten, cadeautjes en mooie versiering en kerstverlichting binnen en buiten. In de eerste plaats denk je dan misschien aan de kerstboom die al snel na Sinterklaas wordt opgetuigd of de kerstkrans op de voordeur. Van oorsprong staat Kerst bekend als een feest over naastenliefde en dus ook licht. De feestdagen brengen letterlijk licht in de huiskamers als de kaarsen branden in de kerk of aan tafel bij het diner. In de vele en kleurrijke versiersels keert kerstverlichting vaak terug. Bereid je voor als je denkt dat het bij kerstverlichting alleen bij de lampjes in de kerstboom blijft, want er is nog veel meer.
kerstverlichting

Alles over sfeervolle kerstverlichting

HET BEGINT BINNEN
 
Volgens de traditie in veel gezinnen schuift de hele familie aan tafel, terwijl de kerstboom vol kerstverlichting de show steelt in de woonkamer. De warme en witte gloeilampjes sieren de boom samen met de kerstballen en de piek niet te vergeten. Zet het idee van deze standaard kerstverlichting uit je hoofd als je het dit jaar compleet anders wil. De lampjes koop je makkelijk in allerlei kleuren van de regenboog. Ze zitten tussen het assortiment kerstverlichting in het blauw, in het rood en zelfs paars of oranje. Als klap op de vuurpijl vind je ze ook in alle kleuren zodat je het complete palet hebt. Laat zien dat je moeite doet met de versiering en stem de rest van de decoratie daar op af.
ENERGIEZUINIG DE FEESTDAGEN DOOR
 
Al die lichtjes in de kerstboom slurpen de hele dag veel energie weg. Steeds meer Belgen schakelen daarom over naar LED kerstverlichting om stroom te sparen. Het valt inderdaad op dat deze verandering scheelt in het energiegebruik en dus ook in de kosten. LED kerstverlichting komt vooral goed van pas op grotere verzamelpunten als winkels en horecagelegenheden. Maar ook in de huiskamer heb je er meer aan dan alleen lagere energiekosten. De LED verlichting wordt van binnen niet warm en daardoor loop je minder risico op ongelukken. Want juist bij kerstverlichting geldt dat veiligheid voorop staat.
 
MEER GEMAK IN HUIS
 
In sommige straten lijkt de decoratie ieder jaar opnieuw een stap grootser. Zodra deze fanatieke mensen de kamers binnen in kerstsfeer hebben gestoken, volgt de buitenboel. Bij elkaar opgeteld lopen er dan veel snoeren, ook van buiten, naar de stopcontacten toe. Soms liggen die op een onhandige plek zodat je makkelijk struikelt en een andere keer blijken de snoeren te kort. Met koppelbare kerstverlichting stel je ze af op de lengte die je zelf wil. Beide problemen los je zo op. Voor het systeem heb je slechts één stopcontact nodig en je kunt meteen veel kerstverlichting gebruiken.

kerstverlichting
kerstverlichting

BRENG KERST TOT LEVEN
 
De feestdagen staan voor meer dan alleen de kerstboom en zijn lichtjes. Kerstverlichting krijgt een extra betekenis dankzij de kerstfiguurtjes. De rendieren, kerstmannen en ijsberen voeren je mee naar de winterse stemming uit deze tijd van het jaar. Ze bestaan zowel in gloeilampen als in LED verlichting om die keuze open te laten. Met jonge kinderen in huis of een speelse decoratie horen ze helemaal thuis tussen de rest van je versiering. De figuurtjes laten je geloven dat je in een magisch winterwonderland woont. Koop er één van je favoriete dier of loop in de herfst alvast warm met paddenstoelen en pompoenen. 
 
KERSTFEEST VIEREN IN STIJL
 
Zelfs bij kerstverlichting speelt smaak een grote rol. Misschien past een andere stijl meer bij jou dan een verlichte sneeuwman. Op een meer ingetogen manier krijg je het gelukkig ook voor elkaar om je eigen winterwonderland te maken. Dat krijg je moeilijk van de grond zonder toepasselijke lampjes. Tussen alle versieringen kom je elegante ijspegels tegen voor verlichting. Je denkt meteen aan kerst als je ze ziet, maar ze overheersen geen moment. Bevallen ze zo goed dat je graag een stap verder gaat? Een lichtgordijn geeft je dan waarschijnlijk het feestelijke gevoel waar je naar zoekt. Net als bij de verlichting voor kerstbomen ontdek je verschillende kleuren en nu zelfs exemplaren in de vorm van een ster.
 
SCHREEUW HET VAN DE DAKEN
 
Als je het kerstgevoel flink te pakken hebt dan straal je dat ook uit naar buiten toe. Fanatieke liefhebbers versieren hun woonkamer net zo enthousiast als hun voortuin, dak of raam. Verlichte kerstbomen, sterren of sneeuwvlokken trekken veel bekijks van voorbijgangers. Via deze weg laat je hen ook een beetje meegenieten van je eigen kerstverlichting. De belangrijke lichtslangen komen ook vaak voor in de buitendecoratie. Deze nemen weinig ruimte in beslag omdat je ze simpel over een pilaar, tuinbank of iets dergelijks draait. Met dit soort toevoegingen geef je de warmte van binnen door naar buiten en het ziet er ook leuk uit. 
 
kerstverlichting
Kijk jij uit naar Kerst? Word jij ook zo blij van mooie kerstverlichting?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Kerstmis kijk ik zeker naar uit het gezellige moment met de familie , ook met de mooie kerstverlichtng geeft nog een prachtige sfeer erbij!

  2. Interessant artikel om te lezen ruime keuze in versiering en kerstverlichting en kijk er wel naar uit de kerst.

Reacties zijn gesloten.