Juicen of blenden voor een fitte zomer

Geplaatst door
Met een lonkende zomer en steeds vaker schijnend lentezonnetje is april de perfecte maand om onze gezondheid eens onder de loep te nemen. Maar waar te beginnen? Een goed begin is ten slotte het halve werk. Ofwel een goed ontbijt is de ideale start van een gezondere leefstijl. Een sap of smoothie vol groenten en fruit is perfect om veel vitaminen en vezels binnen te krijgen. En met een slowjuicer, blender of sapcentrifuge is jouw sap zo klaar. 
 
smoothie juicen blenden fitte zomer

JUICEN OF BLENDEN?

 
Een blender mixt verschillende soorten ingrediënten tot verse smoothie, soep of saus. Echter maalt een blender niet zo fijn dat er een licht sap ontstaat. Het voordeel van blenden is dat vezels er niet worden uitgefilterd en die zijn juist zo nuttig voor onze darmen. Een sapcentrifuge maakt wel mooi sap zonder stukjes groente of fruit. In hoge snelheid slingert de machine het sap uit vrijwel alle fruit- en groentesoorten. Heel fijn fruit, zoals frambozen, zijn minder geschikt voor de sapcentrifuge. 


Daarnaast zijn de slowjuicers in grote opkomst. Een slowjuicer perst op lage snelheid het sap uit groenten en fruit. Hierdoor ontstaat er amper verhitting – zoals bij een sapcentrifuge – en blijven enzymen en vitamines beter bewaard. Ook is het sap langer houdbaar. In verhouding is een slowjuicer wel prijziger. Bij de aankoop van jouw nieuwe sap-apparaat is het goed om te letten op het vermogen, de kracht van de machine. Voor hardere groenten en fruit is een vermogen van minimaal 500 watt wel een vereiste. 
 
VIND DE GOEDKOOPSTE HULP IN DE KEUKEN
 
Een goede ontbijthulp maakt het leven gemakkelijk. Maar naast gezond blijven we ook graag financieel fit in de zomer. Knibble is een oprechte vergelijker die prijzen visueel inzichtelijk maakt in de prijsgrafiek. Het prijsverloop van keukenapparatuur is namelijk zeer grillig. Prijzen stijgen en dalen dikwijls. Knibble maakt in de grafiek transparant in hoeverre te verwachten is dat de prijs weer daalt en het dus loont om nog even te wachten met de aankoop. 


Veelgebruikte tools op Knibble maken het vergelijken simpel. Zie je een mooi product maar wacht je liever op een lage prijs, aanbieding of stel je de koop liever nog even uit? Geef jezelf wat gemak cadeau en zet een beknibbel-wekker. Je ontvangt dan van Knibble een seintje als het product het door jou ingestelde budget heeft bereikt. 
 
IEMAND DIE VOOR JOU DE KRENTEN UIT DE PAP PIKT
128 webshops zijn aangesloten bij Knibble. Dit grote aanbod omvat vrijwel alle elektronica webwinkels van Nederland. Bij geen andere vergelijker vind je zo’n compleet aanbod aanbiedingen en prijzen in het segment keukenapparatuur. Op Knibble vind je dus zeker jouw meest ideale product het goedkoopst. Geld besparen met weinig moeite!


Bron foto: Thinkstock

Kende jij Knibble al? Wat is jouw favoriete smoothie?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Dit leek mij onbekend knibble maar ziet er mij wel handig uit mijn favoriet de kiwi aardbei smoothie!

  2. Interessant artikel om te lezen knibble kende ik niet maar lijkt mij zeer praktisch ruime keuze van blenders de tropische smoothie is mijn favoriet!!)

  3. Het ziet er altijd zo leuk uit van die smoothies enz maar als puntje bij paaltje komt hiero dan wordt 't niks haha! Xx

  4. Ik zou dit veel vaker moeten doen. Als ik er toch tijd voor vrijmaak, maak ik het liefst een smoothie met banaan en cacao.

Reacties zijn gesloten.