Tips om te besparen in de tuin

Geplaatst door
De lente is weer aangebroken en we hebben nu al wat heerlijke tuindagen achter de rug, maar als het goed is worden dat er de komende periode alleen maar meer. Wist je dat je ook gedurende de lente- en zomermaanden geld kunt besparen op je tuin? Hieronder enkele handige tips zodat je meer geld overhoudt voor andere leuke dingen. 
 
tips om te besparen in tuin

DUURZAME VERLICHTING
Het is nu nog redelijk vroeg donker. Wil je toch nog van je wijntje of koffie in de tuin genieten als de zon onder is? Schaf dan solar tuinverlichting aan. Dat scheelt aanzienlijk in elektriciteitskosten. Ben je niet zo’n fan van solar tuinverlichting, dan kun je ook kiezen voor kaarsjes. Is ook nog eens heel romantisch. 
VERVANG DE TERRASVERWARMER VOOR EEN VUURKORF
 
Je ziet ze vaak in verschillende reclameblaadjes, terrasverwarmers voor een zacht prijsje. Je wilt er ’s avonds natuurlijk lekker warmpjes bij zitten, maar wist je dat zo’n verwarmer veel energie vreet? Kies dan liever voor een mooie vuurkorf die je warm houdt. En het voordeel van zo’n vuurkorf: je kunt ook nog eens gezellig marshmallows roosteren. 
VERSTANDIG DE PLANTJES WATEREN
 
Heb je een tuin met mooie bomen, planten of bloemen, dan hebben deze gedurende de warme maanden wel wat extra verzorging en dus water nodig. Afhankelijk van de grootte van je tuin en het aantal planten en bomen, kan dat flink wat geld kosten. Wil je de kosten drukken, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld regenwater op te vangen en de planten hiermee te wateren tijdens de periodes dat het minder vaak regent. Is niet alleen goed voor je portemonnee, maar is ook nog eens milieuvriendelijk, win-winsituatie dus. 
ENERGIE VERGELIJKEN EN OVERSTAPPEN
 
De bovenstaande tips zijn absoluut een stap in de goede richting om geld te besparen, maar wat voor een nog grotere kostenbesparing gaat zorgen is energie vergelijken en overstappen. Zo’n energievergelijking is zo gemaakt en binnen enkele minuten is je overstap al in gang gezet. Energie vergelijken en switchen kan je jaarlijks enkele honderden euro’s opleveren. Een leuk extraatje om uit te geven tijdens bijvoorbeeld je zomervakantie!
 
Heb jij nog tips om te besparen in de tuin?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

7 reacties

  1. Als ik een tuin zou hebben, dan had ik echt gelijk een regenton aangeschaft! Ik ben daar wel voorstander van, dat scheelt weer water uit de kraan pakken 🙂
    Met mijn balkonnetje heb ik voorlopig niet veel aan de tips maar ik wil later toch ooit een tuin dus ze komen ooit van pas haha 😉

  2. Wij hebben alleen maar een klein balkonnetje, maar dit zijn toch goede tips. Duurzaam verlichten kan op een balkon ook, alleen vind ik het vervelend dat er zoveel beestjes op dat licht – eender welk licht – afkomen.

Reacties zijn gesloten.