Boek: Happy Love Life – Mascha

Geplaatst door
Mascha van Beautygloss was de eerste en grootste blogger die ik volgde. Inmiddels is Mascha gestopt met bloggen en heeft ze zich helemaal op Youtube gericht met Beautygloss en Vloggloss. In 2014 schreef ze haar eerste boek ‘Happy Life’ waarin ze korte verhaaltjes en levenslesjes deelde, o.a. over haar schooltijd, werk, carrière en vriendschappen. In ‘Happy Life’ schreef ze ook een hoofdstuk over liefde, een onderwerp waarover ze enorm veel kan vertellen. Hieruit is ‘Happy Love Life’ ontstaan, haar tweede boek dat uitsluitend over de liefde gaat. Vandaag deel ik mijn mening over dit boek!
 
boek happy love life mascha
 
 

Mascha’s eerste boek ‘Happy Life’ vond ik heel leuk om te lezen. Het boek was leuk en persoonlijk geschreven. Binnen no time had ik het boek uit. Toen Mascha vertelde dat ze een tweede boek zou uitbrengen, was ik meteen enthousiast en wilde ik het heel graag lezen.
 
Het tweede boek van Mascha heet ‘Happy Love Life’. Dit boek gaat over de liefde en wat hier allemaal mee samenhangt. Gezien haar liefde voor Gregor en het feit dat ik haar al ruim 7 jaar volg, was ik wel benieuwd naar haar succesverhaal. Ik heb ook een relatie en dan is het altijd fijn om ervaringen van andere koppels te lezen.
 
boek happy love life mascha
 
‘Happy Love Life’ is ongeveer even dik als haar eerste boek en bevat 182 bladzijden. Ook dit boek is op een leuke en vlotte manier geschreven waardoor ik het binnen twee uurtjes had uitgelezen. Het boek bevat veel foto’s van Mascha en Gregor. Langs de ene kant is dit ontzettend mooi om te zien en wordt het boek meteen persoonlijk, maar langs de andere kant verlies je hierdoor natuurlijk veel tekst.  
 
boek happy love life mascha
 
Het leuke aan het boek is dat er persoonlijke verhalen in staan waardoor je een ander beeld van het koppel krijgt, ook als je hen al een lange tijd volgt via de vlogs. Echter mis ik wel diepgang in het boek. De onderwerpen zijn superleuk, maar ik heb het gevoel dat alles redelijk oppervlakkig blijft. Sommige hoofdstukken zijn heel kort, terwijl ik er net graag meer over wilde lezen. Het Jamaica verhaal is het langste hoofdstuk, terwijl dit hele verhaal al op haar blog is gedeeld. Een beetje jammer vind ik. Ik kan me voorstellen dat ze misschien niet teveel details wilde vertellen, maar waarom schrijf je dan een boek over dit onderwerp? Dan kan je het toch net zo goed bij de vlogs houden? Dat is natuurlijk mijn mening. 
 
boek happy love life mascha
 
Het is een leuk en luchtig boek om te lezen. Een mooie aanvulling voor mensen die haar al lang volgen en het plaatje completer willen maken. Toch had ik meer verwacht van dit boek. Als ik moet kiezen uit de twee boeken, dan gaat mijn voorkeur naar het eerste boek.  
 
Beide boeken kan je voor € 14,95 kopen bij boekenwinkels en Bol.com.
 

19 reacties

 1. Ik deel jou mening helemaal , ik had meer verwacht van het boek.
  Het was een redelijk boek , wat snel weg leest.
  Liefs Jorinda

 2. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek, maar ik wilde eerst wat reviews lezen. Ik had vooral verwacht dat je misschien door het volgen van haar blog jaren en nu haar YouTube kanaal / vlogs dat je dan al veel zou weten, dat weerhield mij om het boek meteen te bestellen. Het klinkt alleen dus een beetje als een tegenvaller, dus ik denk dat ik dit boek oversla.

  1. Hey Renate! Als je haar al jaren volgt, dan is de kans groot dat je al veel weet wat ook in het boek staat. Er staan wel enkele dingen in waardoor je een beetje een ander beeld krijgt van hen als koppel, maar of dat de moeite is?

 3. Ik heb precies dezelfde mening! Ook zo omschreven in mijn review. Ik miste echt de diepgang. Het is het gewoon net niet…. Ze zou van sommige onderwerpen juist een boek kunnen schrijven 😉

  Liefs Agneta

 4. Leuk artikel om te lezen ik persoonlijk heb de boeken nog niet gelezen maar lijkt wel een aanrader!

 5. Ik heb het boek gezien, maar niet gekocht. Meer verwachting heb ik ook van het boek toen ik er door heen ging bladeren. Je review bevestigt dat.

  1. Hey Carmen! Nee, niet echt. Het is een leuk boek om te lezen, maar ik heb er geen inspiratie of tips uit gehaald. X

 6. Ik heb ze allebei nog niet gelezen, maar ik ben dat ook niet van plan. Op de een of andere manier trekt het me gewoon niet.

 7. Wat een fijne review, ik was niet zo kapot van der eerste boek en ik kreeg toen Anna Nooshin in beeld dus daar heb ik toen twee boeken van gekocht.. en lingerie.. en een bikini oeps haha!

Reacties zijn gesloten.