Boek: Happy Life door Mascha

Geplaatst door
Toen Mascha vertelde dat ze een boek ging schrijven was ik meteen heel erg benieuwd! Ik had verwacht dat het een boek over beauty zou worden, maar het is een persoonlijk boek geworden en dat vind ik eigenlijk nog veel leuker. Mascha vertelt over belevenissen in haar leven en hoe zij daar achteraf op een positieve manier naar terug kijkt. Het zijn eigenlijk allemaal kleine lesjes voor een gelukkig leven, ook wel ‘happy life’ genoemd. 
 
 
 

 

‘Happy life’ is een heel vrolijk boek geschreven vanuit Mascha zelf en dat merk je meteen. Als je het leest herken je meteen de typische woorden en opmerkingen van haar. Ik ben een grote fan van haar vlogs en bekijk ze vrijwel iedere dag. Daardoor had ik ook echt de stem van Mascha in mijn hoofd alsof ze me aan het voorlezen was. Dit geeft het boek toch wel iets extra.

 
Het boek is 165 bladzijden dik, maar ik had het snel uit, mede door de vlotte schrijfstijl, mooie opmaak en prachtige foto’s. Het boek is in een chronologische volgorde geschreven waardoor je echt in een verhaal zit van het begin naar het einde. Het gaat door verschillende levensfases heen. Denk maar aan school, uit huis gaan, carrière, liefde… Dit maakt dat je je met het ene stuk meer verbonden voelt dan met het andere, maar dat maakt het juist leuk voor iedereen. Mascha geeft tips om het beste uit elke situatie te halen, maar deelt ook persoonlijke ervaringen. Ik vind het heel fijn om over Mascha haar leven te lezen en de lessen die ze daaruit heeft geleerd. Ze schrijft dit op zo’n manier dat je er echt iets uit kan halen en jezelf er in herkent. 
Ik ben heel enthousiast over dit boek! Het enige minpuntje is dat er (zowel in de eerste als de tweede druk) wat stijlfoutjes staan: te lange spaties, foute komma’s en onvolledige woorden. Jammer dat dit is fout gegaan, hopelijk komt dat in orde voor de volgende druk.

 

 
Kan ik ‘Happy life’ aanraden? Ja! Ik denk dat dit boek voor alle volgers van Mascha zeker een must is om te lezen. Wie Mascha al langer volgt, zal reeds een paar van de verhalen kennen, maar er staan ook nieuwe dingen in. Hierdoor is het boek dus ook geschikt voor de overige (jonge) meiden die Mascha niet zo goed kennen. Ik denk dat dit boek veel meiden kan helpen om betere keuzes in hun leven te maken en gelukkiger te zijn. 
 
Het boek is o.a. te koop bij Bol.com en in boekenwinkels. Prijs: € 14,95
 

26 reacties

  1. Ik heb toevallig het boek gisteren voor mijn verjaardag gekregen! Ik ben heel benieuwd. Ik volg Mascha eigenlijk niet, maar lees wel soms haar blog.

  2. Ik heb het boek besteld en ben er super benieuwd naar. Ik lees veel fijne reviews dus ook ik zal het wel in een ruk uitlezen!

  3. Oh wat leuk dat ze nu ook een boek heeft uitgebracht. ik ben naar de eerste beautyglossparty geweest, maar bezoek haar site niet eens echt vaak. ja af en toe. maar ze vertelt alles erg leuk. haar publiek is ook wat jonger dan ik ben, misschien is dat het wel haha. Het lijkt me wel een erg leuk boek om te lezen!

  4. Ik ben er wel benieuwd naar, dus ik denk dat ik hem op mijn wensenlijstje zet voor mijn verjaardag.

  5. Ik ben superbenieuwd naar Mascha's boek! Goed trouwens dat je ook de stijlfoutjes even noemt; dat heb ik in andere reviews nog niet naar voren zien komen terwijl het toch wel een beetje storend is als er veel stijlfouten in een boek zitten 😉

  6. Ik ben er wel benieuwd naar maar weet nog niet of ik hem ga kopen. Vind het wel heel knap dat haar boek zo goed verkoopt, wauw!

  7. Ik twijfel nog erg of ik hem zal kopen, ben er toch wel benieuwd naar. Zonde van de fouten die erin zitten, ook voor Mascha vervelend.

  8. Ik heb het boek zelf niet en ga het ook niet kopen. Ik ben sowieso al niet voor dat soort zelfhulpboeken en al die taalfouten erin maken dat ik nog minder geneigd ben om het boek te kopen.

  9. Ik wil hem ook graag kopen! Op haar blog heeft ze een leuke schrijfstijl, dus als dit in het boek ook zo is, zal het vast een toppertje zijn!

Reacties zijn gesloten.