Tips voor de styling van je badkamer en toilet

Geplaatst door
De toilet en de badkamer, dat zijn nou net de kamers in huis die het minste aandacht krijgen, maar waarom? Deze kamers zijn vaak het ondergeschoven kindje in huis maar verdienen ook hun aandacht. Door middel van een paar kleine aanpassingen in de accessoires krijgt je badkamer of toilet al een hele andere uitstraling. Hier vind je tips over hoe je nou de badkamer en de toiletruimte leuk kan inrichtingen en meer sfeer kan creëren.
 
tips voor de styling van je badkamer en toilet

1. BADKAMERACCESSOIRES

De badkamer inrichten, hoe doe je dat? Badkameraccessoires doen echt al wonderen met je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een moderne zeepdispenser of een prachtig handdoekenrek. Een ladder kan ook gebruikt worden als handdoekenrek en geeft je badkamer net een beetje extra styling. Ga bijvoorbeeld voor de houten of koperen accessoires. Ontzettend chique en klassiek! Tevens is er een groot aanbod in badkameraccessoires waardoor de keus soms lastig te maken is. De kunst is om alle accessoires op elkaar af te stemmen en een prachtig totaalplaatje weten te creëren. Probeer niet roekeloos aan de gang te gaan en accessoires te matchen die niet bij elkaar passen. 
 
2. BEHANG IN HET TOILET
 
Natuurlijk mag de toiletruimte niet ontbreken qua styling. Probeer zoveel mogelijk het interieur van je huis door te stylen naar het toilet. Dit creëert een erg mooi geheel. Een gewaagd behangetje is niet het eerste waar je aan denkt bij het stylen van de badkamer maar kan toch ontzettend hip zijn. De ruimte is in de meeste huizen wat klein dus ga daarom ook niet te druk aan de slag met behang maar kies voor één muur of alleen de bovenkant in behang en de onderkant in leuke tegeltjes. Je zult zien dat de toiletruimte veel meer sfeer krijgt.
 
3. TOILETACCESSOIRES
 
Voor het toilet zijn accessoires ook niet geheel onbelangrijk om te vergeten. Voeg bijvoorbeeld leuke fotolijstjes, bloemenvazen, een chique wc-roller en een mooie spiegel toe en je toilet heeft al veel meer sfeer dan voorheen. En vergeet de handdoekjes en de wc-mat niet! Het merk Aquanova heeft een ruim assortiment voor producten in de badkamer en toilet.
 
tips voor de styling van je badkamer en toilet
 
4. VOEG GROEN TOE
 
Bij de badkamer inrichten hoort ook groen. Het is namelijk leuk om wat mooie groene plantjes in de badkamer te plaatsen. Naast dat het gezellig staat zijn planten ook nog eens nuttig voor het zuurstofgehalte. Hangplanten kunnen ook ontzettend leuk staan in de badkamer. De planten creëren een tropisch effect en stralen rust uit. Ook hangplanten kunnen in de badkamer worden gestyled, niks is te gek, het kan allemaal! Heb jij weinig plek in de badkamer voor planten? Kies dan bijvoorbeeld voor een plank waar je verschillende planten opzet. 
 
5. WARME BADKAMER
Warmte creëren in de badkamer kun je doen door middel van het toevoegen van natuurlijke materialen, zoals hout, riet, aardewerk en zacht katoen. Deze materialen stralen een knusse en warme sfeer uit. Of verf de muur in een warme kleur, zoals bijvoorbeeld oranje of kies voor warme grijs tinten. Maar maak het niet te bont want dan kan het misschien te druk worden waardoor de rustgevende sfeer verdwijnt. Daarnaast kun je met witte accessoires ook warmte toevoegen voor een heerlijk thuisgevoel!
 
tips voor de styling van je badkamer en toilet
Samenwerking
 
Heb jij nog tips voor het inrichten van je badkamer en toilet?
Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Ik vind die draadmandjes hartstikke leuk voor in de badkamer 🙂 om bijvoorbeeld toilet papier in te doen of handdoeken.
    Wij hebben hem onlangs verbouwd met daarbij lettend dat er niet te veel op de grond staat (muv het wastafelmeubel) zodat het schoonmaken ook gemakkelijk gaat.
    Naast dat het mooi moet zijn, vind ik praktisch ook wel handig.
    Leuk artikel!

  2. Leuk artikel om te lezen ook zeer handige tips die kunnen helpen voor de badkamer en toilet inrichting.

  3. Ik wil eerst de badkamer verbouwen voordat ik accessoires aan ga schaffen denk ik. Eerst even sparen voor de verbouwing. 😉 Die mandjes zijn wel super gaaf!

Reacties zijn gesloten.