Het is herfst, tijd voor verandering!

Geplaatst door
We kunnen er nu echt niet meer omheen: het is herfst. Ondanks dat ik een hekel heb aan het slechte weer, hou ik wel van de gezellige momenten thuis. Ik vind het dan ook fijn om mijn stekje ieder jaar weer herfstproof te maken. Vandaag geef ik een paar tips over hoe je van de herfst het meest knusse seizoen van het jaar kunt maken, en dit met slechts enkele kleine veranderingen in huis. Lees je mee? 

herfst decoratie inspiratie huis

1. De herfst is het ideale seizoen om te genieten van de natuur en mooie boswandelingen te maken. Neem tijdens een rondje in het bos de mooiste blaadjes, takjes en kastanjes mee en maak daar zelf leuke decoraties van. Een slinger met blaadjes of dennenappels bijvoorbeeld. Het is goedkoop én origineel.
2. De maand oktober staat in het teken van pompoenen. Met pompoenen kun je niet alleen heerlijke pompoensoep maken, maar ze zijn ook leuk als decoratie. Je kunt ze gewoon zo neerzetten, maar je kunt ze ook uithollen en er waxinelichtjes in zetten. 
 
3. Van kaarsen gesproken… Geurkaarsen zijn onmisbaar voor een knusse herfstsfeer in huis. Je kunt ze bij veel winkels kopen, je hebt ze in verschillende geuren en kleuren en ze zijn niet duur. Ik ben echt gek op geurkaarsen. Hoe meer kaarsen, hoe beter!
4. Ben je dat witte interieur na de zomer helemaal beu? Verf je meubels dan eens in andere kleuren die beter bij de herfst passen. Ze zien er heel anders uit en ze zorgen meteen voor een gezellige sfeer in huis. 
 
5. Als je dan toch met herfstdecoratie bezig bent, vergeet dan ook je raamdecoratie niet. Zo kan het een leuk idee zijn om te investeren in nieuwe gordijnen voor het najaar. Op be.Raamdecoratie.com vind je genoeg inspiratie om van jouw huis een gezellige thuis te maken. Of je nu voor een romantische of klassieke uitstraling gaat, die keuze is helemaal aan jou.
 
6. Als het buiten donker en grauw is, dan is het heerlijk om in de zetel te kruipen met een leuke serie of een goed boek. Om nog meer van deze cosy momenten te genieten kun je fluffy dekentjes of kussens in herfstachtige kleuren kopen. Ook voor in de slaapkamer kun je een mooi dekbed met kussens in warme tinten aanschaffen. 
 
7. Een laatste tip is om fotolijstjes te kopen en daar leuke herfstfoto’s of mooie quotes in te plaatsen. Dit staat niet alleen mooi in je interieur, maar het is nog eens inspirerend ook. Neem zeker eens een kijkje op Pinterest voor dit soort foto’s en quotes. 
 
Heb jij jouw huis al herfstproof gemaakt?
Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Leuk idee met die fotolijstjes! Ik ga denk ik deze week gelijk aan de slag om mijn interieur meer herfstig te maken 🙂

  2. Leuk om te lezen met deze goede tips kunnen we er tegen aan om de herfst te doorstaan , geurkaarsen horen er zeker bij.

  3. Ik ben totaal niet bezig met het herfstig maken hihi, ik heb zoveel aan mijn hoofd! Maar je kunt er genoeg leuks mee doen 🙂

  4. Mijn kamer is nog lang niet herfstproof… alhoewel, er liggen nu 3 paraplu's in de gang en soms gaat de verwarming weer aan.
    En o ja.. ik heb de kaarsjes uit de tuin weer binnen gezet, dus toch ermee bezig.

Reacties zijn gesloten.