Dr. Hauschka Foundation

Geplaatst door
Foundation, het blijft moeilijk om een goede te vinden. Ik heb een heel lichte huidskleur en daardoor zijn veel foundations, zelfs de lichtste, nog te donker voor mij. Met veel liefde gebruik ik de CC cream van Max Factor en die is perfect voor mijn lichte huidje. Het is mijn absolute favoriet! Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen andere foundations meer wil proberen. Onlangs kreeg ik een foundation van Dr. Hauschka opgestuurd. Hij is pas vanaf februari te koop maar ik mocht hem nu al testen. Benieuwd of het wat is!


In februari 2015 komt Dr. Hauschka met een nieuwe foundation in vijf natuurlijke tinten: 


– 01 macadamia: neutrale, lichte huidskleur
– 02 almond: warme, lichte en lichte-tot-medium huidskleur
– 03 chestnut: koele, medium huidskleur
– 04 hazelnut: warme, medium tot licht donkere huidskleur
– 05 nutmeg: neutrale, medium tot enigzins donkere huidskleur

De foundation is eenvoudig aan te brengen, combineert kleurnuances met een luchtige structuur en verwent je huid met de fijnste plantaardige oliën. De foundation camoufleert kleine oneffenheden, donkere kringen en roodheid zonder een masker effect achter te laten op de huid. Klinkt alvast goed!


De foundation zit verpakt in een tube van 30 ml. Als je de dop eraf draait, zie je een kleine ronde opening zitten waar het product uit komt. Dat werkt op zich wel makkelijk maar een nadeel is dat de dop snel onder de foundation komt te zitten. Ook op de mooie zwart-gouden verpakking zijn al snel vlekjes van foundation te bespeuren.

Op de achterkant van de tube vind je de ingrediëntenlijst. Er zitten veel verzorgende planten extracten in de foundation en verzorgende ingrediënten zoals jojoba olie, kokosolie, fruit extracten, shea boter en macadamia olie. Een minpuntje is dat er op de tweede plaats in de lijst alcohol staat en halverwege zie ik ook parfum staan.
Bij de nieuwe formule van Dr. Hauschka foundation is de vernieuwde geur één van de eerste dingen die opvalt. Als je het product aanbrengt, merk je onmiddellijk het frisse vleugje citroen op. Een vleugje citroen, aangevuld met een lichte kokosgeur en een hemelse vanillegeur. Het is natuurlijk wel fijn maar voor mij had de geur niet gemoeten. Ik vind een geurloze foundation prima.
Ik heb de lichtste kleur 01 macadamia ontvangen. Op het eerste zicht ziet de kleur er perfect uit. 

Maar dan…

Zonder foundation / Met foundation


Het resultaat op mijn gezicht is teleurstellend. De lichtste kleur is blijkbaar te donker en oranje voor mij. Het kleurverschil van mijn gezicht naar mijn nek is te groot. Daarnaast smeert de foundation moeizaam uit en maakt hij snel vlekken. Dat zie je duidelijk terug op mijn wangen. Het lijkt wel alsof ik zelfbruiner op mijn gezicht heb gesmeerd, maar dan op de verkeerde manier. Het ziet er onnatuurlijk uit.

Volgens Dr. Hauschka is de foundation eenvoudig aan te brengen en zou hij geen masker effect achterlaten op de huid, maar daar ben ik het dus niet mee eens. Nee, deze foundation is helaas niets voor mij. Erg jammer, want de foundation bevat nochtans veel verzorgende ingrediënten. Leuk om te proberen, maar ik hou het voorlopig toch bij mijn trouwe CC cream van Max Factor!

Dr. Hauschka foundation is verkrijgbaar vanaf 2 februari 2015 en kost € 21.50 (30 ml). Op de website kan je de verkooppunten terugvinden. 

Welke foundation gebruik jij?
Veel liefs,
Vanessa xxx

24 reacties

  1. Jeetje wat jammer zeg! Ik heb zelf ook de lichtste gebruikt en bij mij is het ook op het randje. Echt jammer, want ik ben wel lyrisch over de verzorgingsproducten van Dr. Hauschka. Wel fijn dat je zo'n eerlijke review schrijft.

  2. Jammer dat deze foundation zo tegenviel. Voor die prijs zou je toch wel iets anders verwachten! Als je een goede foundation vindt die licht genoeg is voor jou, laat je het dan weten op je blog? Ik word namelijk in de winter ook heel bleek en dan zijn zo goed als alle foundations gewoon te donker! Liefs

  3. Wat jammer dat de foundation tegenviel! En de kleur ziet er inderdaad erg donker/oranje uit voor een 01!

  4. Echt super jammer dat 'ie te donker is. Ikzelf heb met mijn lichte huid ook altijd veel moeite om een goede foundation te vinden..

  5. Oei, de kleur is inderdaad niet wat je zou verwachten.. Ook vind ik de finish wat ondermaats.. Zeker voor een merk als Dr. Hauschka! Als je een lichte foundation zoekt, die van Bourjour (Healthy Mix) heeft écht lichte varianten!!

  6. Erg jammer dat de lichtste kleur nog te donker is, dat is toch iets waar merken eens rekening mee zouden moeten houden. In MAC kleuren zou dit al snel NC20 zijn ofzo dus allesbehalve de lichtste kleur :/

  7. Wow wat een kleurverschil van je hand naar je gezicht! Zo zie je maar dat de meeste mensen in de winkel nog steeds foundation verkeerd testen (waarmee ik wil zeggen dat ze dit vaak op hun hand doen en dan op die kleur afgaan)… Dit ter zijde wel erg jammer. Voor die prijs had ik iets beters verwacht, ook qua structuur

  8. Het resultaat is inderdaad vlekkerig en veel te oranje. Wel fijn dat je er zo eerlijk over bent, ondanks dat je het product ontvangen hebt. x

  9. wat jammer dat de lichtste tint niet bij je huidstint past,en het is ook zeker niet fijn als hij moeizaam uitsmeert….haast iedereen heeft toch wel veel moeite met een juiste tint vinden…

Reacties zijn gesloten.