Max Factor CC Cream

Geplaatst door
Bol.comLaatst was er een actie bij Bol.com waarbij je 1 + 1 gratis kreeg op alle make-up van Max Factor. Uiteraard kon ik deze actie niet aan mijn neus laten voorbijgaan. Ik heb een foundation en CC cream besteld. Van de foundation staat reeds een review online, over de CC cream ga ik jullie vandaag wat meer vertellen!
 
 
 

Wat is een CC cream?

CC cream staat voor Collor Correcting Cream. Praktisch gezien doet de CC cream alles wat een BB Cream doet: hydrateren, camoufleren en beschermen. Alleen heeft de CC cream nog een extra functie: het corrigeren van je huidskleur. Daardoor zal de huid er bv. gezonder, minder rood of minder dof uitzien. 

De CC cream van Max Factor is verkrijgbaar in 3 kleuren: 40 fair, 50 natural en 74 tanned. De lichtste kleur is echt heel licht, ideaal voor de lichte huidjes en dus hopelijk ook voor mij. Zit je kleur er niet bij? Dan kan je misschien proberen om er twee te mengen voor het perfecte resultaat. 
 
De ingrediënten: 
 
– 9.7% foundationpigmenten die een perfecte, egale dekking bieden.
-Natuurlijke ingrediënten voor huidverzorging, zoals komkommerwater, glycerine, een extract van rozenbottel en zeeduindoorn die de huid hydrateren en laten opleven.
– SPF 10 voor bescherming tegen de zon.
 
De CC cream bevat ook siliconen. Mocht je daar gevoelig voor zijn, dan weet je dat bij deze!
 
 
De CC cream zit in een plastic tube van 30 ml. De verpakking heeft een teutje, wat makkelijk en hygiënisch werkt. Het enige nadeel is dat je er nooit alles uitkrijgt, tenzij je de verpakking open knipt om er de laatste restjes uit te halen.  
 
 
De cream is niet waterig en niet te dik, maar eerder tussenin. Daarnaast smeert hij makkelijk uit en droogt hij vrij mat op. Op het eerste zicht lijkt de kleur heel licht en dus ideaal voor mijn huid.

 
En ja, de kleur is goed! Op de linkse foto heb ik hier en daar wat rode vlekjes op mijn gezicht en zoals altijd kunnen ook de donkere kringen onder mijn ogen wat camouflage gebruiken. De CC cream werkt de vlekjes goed weg, de dekking is prima en mijn huid ziet er mooi egaal uit! De donkere kringen onder mijn ogen kunnen nog wel een beetje concealer gebruiken, maar er is toch al een duidelijk verschil te zien. De CC cream voelt luchtig aan en lijkt mij dan ook ideaal voor de lente en zomer. In combinatie met een primer en/of poeder blijft de cream de hele dag zitten. 
 
Besluit? Ik ben heel tevreden over deze CC cream! Hij geeft een mooie dekking, voelt luchtig aan, bevat verzorgende bestanddelen én SPF. Ik kan deze cream dus zeker aanraden! In de eerste plaats aan meiden die een lichte huidskleur hebben, maar ook aan meiden die een medium tot goede dekking nodig hebben. 
 
De Max Factor CC cream is te koop voor € 14,95 bij de drogist of Bol.com. 

 
 

29 reacties

 1. Ziet er goed uit! Deze staat al tijden op mijn wishlist maar eerst nog wat andere bb creams en foundations opmaken 😉 x

 2. Ik heb altijd een foundation gehad van MaxFactor en die was ook erg fijn. Helaas zit in de meesten parfum en daar kan ik niet tegen 🙁

 3. Klinkt goed! Ik twijfelde altijd of ik het zou kopen of niet!
  Nu ik jou artikel heb gelezen zou ik het zeker aanschaffen als me BBcream op is 😉
  X

 4. Ik heb nog nooit een CC-cream gebruikt, maar deze klinkt wel fijn in gebruik en alles. Het overwegen waard??

 5. Staat mooi zeg! Ik heb nog nooit een BB of CC cream gebruikt moet ik eerlijk zeggen. Wellicht toch een keer proberen…

 6. Ik ben absoluut geen fan van de verpakking van MaxFactor, maar de foundation zelf ziet er goed uit!

 7. Ik heb 'm zelf ook en vind hem zó fijn! Inmiddels is de lichtste kleur iets te licht geworden, dus ik moet wat anders gebruiken, maar in de winter is dit mijn to-go product!

  1. Ik had het zelfde en heb toen Tanned erbij gekocht. Deze meng ik met de lichte, misschien werkt dit voor jou ook 😉

 8. Ik ben ook fan! Ondertussen al bezig aan mijn 3e verpakking.

 9. Deze foundation wil ik ook graag nog eens proberen, hij klinkt echt top en heb er al veel goede reviews over gelezen, allemaal positief.

Reacties zijn gesloten.