Yves Rocher Peelende Douchegels | Braam, Framboos & Perzik

Geplaatst door
Een tijdje geleden heb ik een bestelling gedaan bij Yves Rocher. Ik heb toen een setje van drie Yves Rocher peelende douchegels gekocht. Ik was er erg benieuwd naar! Een douchegel en scrub in één, dat klinkt toch geweldig? Ondertussen heb ik ze allemaal getest en vandaag vertel ik je wat ik er van vind. 
 

De douchegels zitten in een doorzichtige tube van 200 ml. Ik vind het handig dat de verpakking doorzichtig is, want zo kan je makkelijk zien hoeveel product er nog in zit. De peelende douchegels bevatten 100% natuurlijke vruchtenpitten en zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Yves Rocher belooft je een zachte en soepele huid. 
Er zijn vijf geuren beschikbaar: aardbei, vanille, braam, framboos en perzik. Ik heb voor de laatste drie gekozen omdat die in een setje verkocht werden (toen € 5,90 i.p.v. € 11,85) en dat vond ik wel leuk.

 

Het zijn allemaal fruitige douchegels. De geuren zijn heel intens en zoet, het lijken wel snoepjes!
 
De korreltjes in de douchegel zijn niet zo grof, je voelt ze niet over je huid ‘schuren’. Het nadeel is dat de peelende douchegel hierdoor niet zo effectief werkt als een gewone scrub. Het voordeel is dan weer dat de korreltjes fijn zijn en dus ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Het heeft zo zijn voor- en nadelen, het is maar wat je zelf het liefst hebt.  

Tijdens het douchen geniet ik vooral van de heerlijke zoete en snoepachtige geur. De korreltjes zijn een leuke toevoeging aan de douchegel, maar echt veel merk ik er niet van aan mijn huid. Mijn huid voelt wel zacht, maar eigenlijk niet veel zachter dan met een andere douchegel. Ik vind de douchegels vooral heerlijk omwille van de lekkere zoete geuren en niet zozeer om hun peelende werking. Het is zeker een leuk extraatje, maar ook niet meer dan dat.

Braam / Framboos / Perzik
Een minpuntje is dat de douchegels voor mij niet zo zuinig werken. Zodra je je hele lichaam insmeert, dan is er meteen al een dikke laag uit de tube verdwenen. Na een paar keer douchen is zo’n tube er dus snel door.

=> Ik vind de peelende douchegels heel fijn om te gebruiken, vooral omdat ze lekker zoet en snoepachtig ruiken. De korreltjes zijn absoluut een leuke toevoeging, maar ik heb er geen wauw gevoel bij. Mijn huid voelt wel zacht, maar niet zachter dan met een andere douchegel. Ik zou ze zelf niet regelmatig opnieuw kopen omdat ze niet zo zuinig werken, maar voor af en toe vind ik ze zeker leuk!

 
De peelende douchegels kosten € 3,95 per stuk. Voor een set van drie betaal je momenteel € 11,85. De producten zijn te koop in de winkels en webshop van Yves Rocher. 
 
Lijken deze Yves Rocher peelende douchegels iets voor jou? Welk geurtje heeft jouw voorkeur?

Veel liefs,
Vanessa xxx

36 reacties

  1. Ze zien er prachtig uit en dat zoete lijkt me wel heerlijk voor in de winter. Toch twijfel ik wel. Ik kies dan denk ik toch voor eens in de week een echte goede scrub.

  2. Mmm die zien er goed uit, wat leuk dat ze je huid meteen ook peelen! Alledrie de geuren lijken me heerlijk! Ik moet dringend nog eens langsgaan bij Yves Rocher 🙂

  3. De geuren lijken mij zo lekker! Jammer dat het alleen niet zuinig in gebruik is en je niet veel verschil merkt met een gewone douchegel.

  4. Zelf gebruik ik de braam variant en ik vind hem heerlijk…Ik gebruik hem niet dagelijks, maar zo af en toe, echt voor het lekkere…

  5. Ik gebruik de gewone douchegels van Yves Rocher en die zijn voor mij ook niet echt zuinig 🙂

  6. Heerlijk! Ik ben dol op producten van Yves Rocher en een scrub is echt een must in de herfst en winter!

  7. Ik heb zelf de vanille variant en vind de geur echt heerlijk, de scrub is inderdaad heel mild!

  8. Meh jammer als ze niet zo zuinig zijn,al is het prijsje niet echt om iets over te vallen, dus dat maakt het dan weer goed. Ik gebruik liever verzorgende douchegels/crèmes en een intense scrub voor af en toe. Zo'n tussenproduct als dit gebruik ik niet echt!

Reacties zijn gesloten.