Let’s talk: Gebruik jij een oogcrème?

Geplaatst door
We willen allemaal een mooie, gezonde en zachte huid. Daarom smeren we elke morgen een dagcrème op ons gezicht. Onze ogen durven we echter wel eens vergeten. Nochtans is de huid rondom de ogen zeer dun en kwetsbaar, waardoor het gebruik van een oogcrème dan ook geen overbodige luxe is. 
 

De huid rond je ogen is helemaal anders dan de rest van je gezicht. De huid is er dunner, gevoeliger en kwetsbaarder omdat ze minder olieklieren bevat. Hierdoor heeft het gebied rond je ogen veel hydratatie nodig. Een dagcrème hydrateert je huid maar is niet genoeg om ook de huid rond je ogen te verzorgen.
Daarnaast is een oogcrème ook belangrijk voor het voorkomen en behandelen van rimpels. Als we lachen, dan vouwt de huid rondom onze ogen zich samen. Na verloop van tijd zorgt dat proces voor rimpels. Hoe eerder je begint met een oogcrème, hoe minder last je op latere leeftijd gaat hebben van rimpels. Heb je al rimpels? Dan is het zeker niet te laat om nu nog te beginnen met een oogcrème. Een aangepaste crème kan de rimpels en kraaienpootjes zichtbaar verminderen.

Ik ben 24 jaar en ik moet eerlijk zeggen dat ik pas sinds kort een oogcrème gebruik. Ik weet niet hoe het komt, maar om de één of andere reden vergat ik dat steeds te doen. Een dag- en nachtcrème gebruik ik dan weer al jaren, al van in mijn puberteit! Toch besef ik dat een oogcrème ook belangrijk is. Ik wil de huid rond mijn ogen voldoende hydrateren en rimpels zo veel mogelijk voorkomen. Op latere leeftijd zal ik sowieso rimpels hebben, maar ik zou het toch fijn vinden mochten ze tot een minimum beperkt worden. Ik smeer immers een dag- en nachtcrème omdat ik mijn huid zo lang mogelijk mooi en gezond wil houden, dan is het maar normaal dat ik de huid rond mijn ogen ook goed verzorg. 


Mijn favoriete oogcrème van dit moment is er trouwens eentje van Nonique. Ik heb er reeds een review over geschreven. Mocht je die graag lezen, klik dan hier. Ik probeer de oogcrème minstens één keer per dag aan te brengen, ofwel ’s morgens ofwel ’s avonds. Soms heb ik nog wel een dagje dat ik het vergeet te doen, maar dan maak ik het de volgende dag weer goed! 
Let’s talk! Gebruik jij een oogcrème? Waarom wel / waarom niet? En wat is jouw favoriet?


Veel liefs,

Vanessa xxx

31 reacties

 1. Ik gebruik nog geen oogcrème.. Ik heb er thuis wel eentje liggen maar ik vergeet het steeds!

 2. Ik heb er één liggen van Etos en een anti-wallen gel van Anatomicals. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ze beide heel weinig gebruik. Wel gebruik ik dag- en nachtcrème, maar ik zou eigenlijk die oogcrème ook vaker moeten gebruiken. Dank je wel voor de reminder!

 3. ik gebruik geen oogcreme… omdat ik he eigenlijk niet echt nodig vind. misschien zou ik het een keer kunnenproberen om het verschil op te merken maar dan denk ik ook weer…weer een cremetje erbij!

 4. Ooit één keer gekocht, maar ik vond het niet de moeite waard. Ik smeer dus gewoon dagcrème rond mijn ogen.

 5. Ik heb zelf geen oogcreme en gebruik het dus ook nog niet. Ik ben me er wel bewust van dat de huid rondom je ogen teer is maar heb nog niet echt het idee dat ik er extra aandacht aan moet besteden. Wie weet over een tijdje wel 🙂

 6. ik moet en zal elke dag oogcrème gebruiken. Ik doe het ook nog maar een paar maand, maar ik merk zo'n verschil! Mijn favoriete is die van &otherstories.

 7. Ik gebruik geen oogcrème. ik heb er dan ook nog nooit bij stilgestaan. Ik ben zeventien jaar dus dan is je eerste gedachte niet dat je oogcrème zou moeten gebruiken! Ik zie bij vele mensen dat ze wel degelijk een verschil zien. Misschien moet ik het ook maar eens proberen, maar de wallen zitten jammer genoeg in de genen. Thank God voor concealer!

 8. De producten van Nonique zijn heerlijk maar ik gebruik op dit moment een oogcreme van The Body Shop (Vitamin E) en die is ook erg fijn x

 9. Ik gebruik zelf geen oogcrème, misschien moet ik het eens proberen om te kijken of het echt helpt.

 10. Ik gebruik er eerlijk gezegd ook nog geen. Ik ben bijna 22 op dit moment maar binnen een paar jaar ga ik er wel zeker mee aan de slag.

 11. Ik gebruik geen oogcrème.
  Tot nu toe nog niet nodig gehad.
  Denk dat ik het ook niet snel ga gebruiken.
  Tenzij het eens in de zoveel tijd is.
  Gewoon om op te frissen, zegmaar.

 12. Ik ben 22 jaar en ik gebruik ook elke dag oogcrème, vind dat erg belangirjk eigenlijk. Ik merk dat de huid rondom mijn ogen altijd wat droger is en een extra crème daarvoor vind ik erg fijn 🙂

 13. Nou ik ben wel vanplan het te gaan gebruiken, het viel mij afgelopen week op dat ik de welbekende kraaienpootjes begin te krijgen omdat mijn huid rondom mijn ogen aardig droog is! Toevallig dat ik nu bij jou artikel ben beland haha. Ik vind dat je een hele leuke blog hebt! Ik ga je volgen. Liefs Chantall

 14. Ik gebruik eigenlijk nooit een oogcreme, misschien moet ik het ook maar eens doen. Deze van Nonique lijkt me echt super fijn trouwens!

 15. Mijn ooghuid heeft ook extra verzorging nodig en gebruik sinds dit jaar een creme van Yves Rocher 🙂

 16. Ik heb één keer een oogcreme gehad maar die maakte mijn huid erg vet. Misschien eens eentje van een ander merk proberen.

 17. Ik gebruik ook oogcrème, maar ik moet toegeven dat ik niet zo'n trouwe smeerder ben. Ik gebruik het geloof ik 4 keer per week ofzo, vooral wanneer ik merk dat mijn ogen een oppepper nodig hebben of wanneer ik 'bang' word voor rimpels :p Ik gebruik trouwens een oogcrème van Kruidvat eigen merk, werkt fijn en kost slechts enkele euro's!

Reacties zijn gesloten.