Garnier Ultra Doux Zuiverende Droogshampoo Citrusextract

Geplaatst door
Iedereen weet dat je haar veel wassen niet meteen de beste oplossing is als het wat vettiger begint te worden. Daardoor wordt het immers nog sneller vet, waardoor je het vaker wilt wassen, waardoor het sneller vet wordt… Een vicieuze cirkel, dus. Sinds kort heb ik het perfecte product gevonden om die cirkel te doorbreken, namelijk de Garnier Ultra Doux zuiverende droogshampoo met citrusextract!
 

Ik heb nogal een zwak voor mooie verpakkingen en dat is dan ook de reden waarom ik deze droogshampoo heb gekocht en niet een andere. Tja, het oog wil ook wat, of niet soms? Verder vind ik het fijn dat de droogshampoo een subtiele citrusgeur heeft, zo ruikt je haar lekker fris.  

De gebruiksaanwijzing is simpel: goed schudden met de bus, ongeveer 15 centimeter van je haar houden, even sprayen en 2 minuten laten inwerken. Daarna goed uitborstelen en voilà! Volgens Garnier zou de droogshampoo geen witte waas achterlaten.

Maar… De eerste keer dat ik het product gebruikte, was er toch een witte waas te zien op mijn donkere haar. De tweede keer heb ik langer met het flesje geschud en heb ik de droogshampoo nog wat verder van mijn haar gesprayd. Er was nog steeds een klein waasje te zien, maar na wat borstelen was er gelukkig niets meer te bespeuren. Het is dus even zoeken hoe ver je de droogshampoo van je haar moet houden, maar het lukt wel. Ondertussen heb ik alvast de goede techniek gevonden. Na gebruik ziet mijn haar er een stuk frisser uit.

 
Ik raad wel aan om de droogshampoo te gebruiken op de dag dat je haar vettig begint te worden. Je haar ziet er dan een stuk frisser uit en zo kan je nog één dag verder zonder het te wassen. Maar als je haar écht vettig is, dan kan deze droogshampoo dat helaas niet meer verhelpen. De enige optie is dan om je haar te wassen. Ik heb deze droogshampoo eens gebruikt op een dag dat mijn haar echt vettig was. Op het eerste zicht leek mijn haar er wat frisser uit te zien, maar naarmate de dag vorderde, voelde mijn haar dubbel zo vettig! 

Dit product is dus ideaal voor als je op zoek bent naar een fijne droogshampoo die lekker ruikt en een wasbeurt een dagje wil uitstellen. Voor extreem vettig haar zou ik hem niet aanraden. Dan was je je haar beter op de gewone manier.
 
De Garnier Ultra Doux Zuiverende Droogshampoo kost € 4,89 en is te koop bij de drogist.
 
Gebruik jij een droogshampoo? Wat is jouw favoriet?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

30 reacties

 1. Deze heb ik ook in de Vanillegeur, maar het is inderdaad zoals je zegt; op echt vettig haar werkt het noet. Hij laat minder witte waas achter als andere droogshampoo's, dus ik ben er wel tevreden mee!

  X Sara

 2. Zelf heb ik altijd die van Andrelon gebruikt maar deze had ik nog niet gezien, volgende keer zal ik zeker hiernaar kijken (vooral omdat het een lekkere frisse geur heeft).

 3. Ik vind de uitstraling van de bus ook erg mooi. Wat fijn dat de droogshampoo geen witte waas achterlaat. Althans, als je deze ietwat verder van je hoofdhuid houdt. Ik ga mijn ogen eens openhouden in een drogisterij en misschien deze eens aanschaffen. Ik baal namelijk, want mij twee favoriete droogshampoos zijn nergens meer verkrijgbaar: Batiste Original en Syoss. De eerste verbaasd me overigens, want het is inmiddels een vrij gangbaar merk.

 4. Ik gebruik deze zelf ook heel erg vaak, vooral voor de geur (ruikt gewoon superfris). Maar voor heel vettig haar vind ik hem ook niet echt geschikt, daar vind ik deze niet krachtig genoeg voor. x

 5. Ik denk dat dit wel een lekkere geur is.
  Ik ben momenteel grote fan van Batiste droogshampoos.. misschien binnenkort deze ook eens proberen 🙂

 6. Deze droogshampoo kende ik nog niet, maar klinkt wel goed! Ik heb zelf tot nu toe eigenlijk alleen 2 droogshampoo's van Andrélon, maar daar ben ik helaas niet zo heel erg tevreden over. Ik vind het alleen zonde om ze weg te gooien en daarom maak ik ze toch eerst op voordat ik naar een andere ga kijken.

 7. Ik heb deze ook al gebruikt, ik was er zelf niet zo'n fan van. Ik vond dat hij niet echt hielp… En de geur vond ik zelf niet zo aangenaam ;-)! Wel fijn dat hij het bij jou wel goed doet!
  Veel liefs, Elien

 8. Ik ben eigenlijk eventjes van de droogshampoo afgestapt omdat ik het niet zo'n fris idee vind. Maar omdat ik mijn haar de laatste tijd erg veel gekruld draag, wil ik er zoveel mogelijk dagen uitknijpen. Is deze ook te krijgen in Nederland? Ben wel benieuwd eigenlijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *