Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base

Geplaatst door
Sinds ik gezichtsprimer heb ontdekt, kan ik niet meer zonder. Na gebruik ziet mijn foundation er veel mooier en natuurlijker uit. Laatst was ik bij Kruidvat en besloot ik de Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base (pfoeh, wat een lange naam!) mee naar huis te nemen. Met andere woorden: een matterende primer. Benieuwd of het wat is!

De basis zit in een plastic tube van 30 ml. Ik vind dit erg hygiënisch, want zo hoef je nergens met je vingers in te dippen. Wat ik jammer vind is dat de tube een schroefdop heeft. Een gewone dop zou handiger zijn geweest.  

De tekst op de verpakking belooft veel. Het zou een lichte primer zijn die glans minimaliseert en de poriën zichtbaar doet verfijnen. Het zou een langdurig, mat effect moeten geven. De primer is alleen te gebruiken of onder make-up. Je make-up zou hiermee ook langer moeten blijven zitten.
 
Wat goed is: er zijn geen parabenen, olie of parfum aanwezig in dit product. Bovendien is het dermatologisch getest.

De substantie is vrij dun en niet zo stroef zoals de meeste primers. Het product smeert heel makkelijk uit en trekt snel in. Daarnaast werkt het erg zuinig want ik heb maar een klein beetje nodig voor mijn hele gezicht. 


De basis verfijnt mijn poriën, maar niet heel bijzonder. Wanneer ik nadien foundation aanbreng, dan ziet deze er mooi en natuurlijk uit. Daarnaast glimt mijn gezicht een stuk minder dan anders. Het is zelfs zo dat ik niet per se hoef af te poederen. Uiteraard doe ik dat wél om de foundation nog beter te hechten, langer te laten zitten en omdat ik het resultaat zo nog mooier vind, maar in principe hoeft het niet. Ik denk dat dit wel afhangt van welk huidtype je hebt en hoe erg je glimt. Bij de ene persoon zal het nodig zijn om nog even af te poederen, bij de andere niet.


Ik zou dit product zeker aanraden voor als je graag een mat effect wil creëren, maar ik zou het niet echt kopen om je foundation langer te laten zitten. Wanneer ik ’s avonds mijn make-up verwijder, merk ik dat er minder foundation af komt dan wanneer ik de gezichtsprimer van E.L.F. heb gebruikt. Ik denk dat de basis van Catrice dus vooral een matterende functie heeft. 
 
Maar euh… Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. De Catrice Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base kost slechts € 4,45. Hij is verkrijgbaar bij de drogist.

Wat is jouw favoriete primer?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

38 reacties

 1. Ik gebruik nooit een primer maar dit klinkt wel fijn tegen de glim. Meestal draag ik concealer met een laagje poeder erover. Zou ik daar ook een primer onder kunnen gebruiken, denk je?

 2. Wel fijn dat deze matterend werkt, maar jammer dat hierdoor je foundation toch niet langer blijft zitten. Maar ondanks dat klinkt deze nog wel ok. 🙂

 3. Klinkt goed, maar toch vind ik het belangrijk dat mijn foundation langer blijft zitten door een primer. Misschien is die van Elf wel beter voor mij.

 4. Ik ga opbiechten ik heb nog nooit een gezichtsprimer gebruikt, slecht van mij!!
  Maar ik ga er wel 1 kopen want ik hoor er zulke goeie dingen over.
  liefs x

 5. Deze lijkt me erg fijn, juist om het matterende effect. De groene versie spreekt mij ook wel aan. Ik gebruik eigenlijk nooit primer omdat ik er snel acne van krijg of juist ga glimmen:(

 6. Ik gebruik nog de oude primer, maar daarvan vond ik het een nadeel dat je met je vinger in het potje moest. Nu heb ik er nog één op voorraad, dus die ga ik eerst op maken. Je merkt wel het verschil, met carnaval was ik mijn primer vergeten mee te nemen en ik had toch het idee dat mijn foundation overal, behalve op de goede plekken, zat. Ik ben er heel tevreden over!

 7. Deze klinkt wel goed beter dan de anti red base die wat tegen viel, deze is zeker de moeite waard 🙂

 8. Ik gebruik eigenlijk geen gezichtprimers.. weet ook niet of ik er wel aan wil beginnen. Tenzij je echt een super belangrijke dag zou hebben waarop je make-up perfect en flawless moet zijn (maar wanneer is dat nou echt zo belangrijk.. behalve op je bruiloft, ofzo?).. dus tja, iets waar ik nog niet echt aan begin. Wie weet. Ooit.

 9. Mijn favoriete primer is er ééntje van Giorgio Armani. Ik had er ooit een staaltje van en was meteen verkocht…

 10. Ik heb zelf eigenlijk nog niet zolang geleden pas de primers ontdekt en op dit moment heb ik ook nog niet echt en favoriet. Al vind ik deze wel fijn klinken, dus misschien dat ik hier dan maar eens naar ga kijken.

 11. Daar ik enkel dagcrème gebruik en nooit foundation,heb ik geen primer nodig,lol.:)

Reacties zijn gesloten.