Minerale gezichtsprimer – E.L.F.

Geplaatst door
Laatst schreef ik een review over de minerale oogschaduw primer van E.L.F. Vandaag is de gezichtsprimer aan de beurt! Eerst en vooral moet ik bekennen dat ik nooit eerder een primer voor het gezicht heb gebruikt. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken en ik twijfelde of het wel een meerwaarde zou zijn voor mijn make-up. Toen ik aan het shoppen was bij E.L.F., zag ik deze gezichtsprimer en besloot ik hem gewoon eens te proberen. Ik heb de primer nu reeds een tijdje gebruikt – vooral tijdens de feestdagen – en ik ben héél enthousiast. Hieronder vertel ik jullie er alles over!

Wat is een gezichtsprimer?

 
Een gezichtsprimer is een product dat je over je dagcrème en onder je foundation gebruikt. Het doel van een primer is het creëren van een perfect oppervlak om je make-up overheen aan te brengen. De voornamelijke functie van een primer is het beter laten blijven zitten van je make-up en het gladmaken van het huidoppervlak waardoor je make-up er mooier uitziet.
 
Minerale gezichtsprimer E.L.F.
 
De gezichtsprimer van E.L.F. is 100% natuurlijk. Hij is ontwikkeld om overtollige olie, droogteschilfertjes, vergrote poriën en fijne lijntjes te bestrijden. De transparante en veelzijdige primer bereidt je huid voor op make-up zodat deze gelijkmatig aangebracht kan worden en langdurig blijft zitten. Hij bevat 15 ml. 
 
Ingrediënten
 
Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone,Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Silica, Silica Dimethyl Silylate, Phenoxyethanol May Contain: Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Red 40 Lake (CI 16035), Blue 1 Lake (CI 42090), Ultramarines (CI 77007), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Tin Oxide (CI 77861)
Het product
 
Zoals hierboven vermeld is de primer transparant. Daarnaast is hij redelijk dik, gliberrig en jelly-achtig. Hij smeert super makkelijk uit en trekt snel in de huid. Na de primer kan ik meteen mijn foundation aanbrengen en dat vind ik heel fijn. Mijn huid voelt heerlijk glad aan en de foundation smeert veel vlotter en mooier uit. Soms kan het wel eens gebeuren dat ik iets teveel foundation aanbreng en zonder primer ziet dat er al snel cakey uit. Door eerst een primer te gebruiken, ziet mijn foundation er altijd mooi en natuurlijk uit. Bovendien blijft mijn make-up ook langer zitten en dat vind ik erg handig op feestdagen of op andere drukke dagen als ik bv. geen tijd heb om mijn make-up bij te werken. Momenteel gebruik ik de primer niet iedere dag omdat ik mijn huid voldoende wil laten ademen, maar ik moet toegeven dat zo’n primer best verslavend werkt. Als je ziet hoe een mooi resultaat hij geeft, dan heb je al snel de neiging om het iedere dag te gebruiken. Sommige meiden krijgen last van puistjes als ze een primer gebruiken, maar daar heb ik gelukkig geen last van. 

Prijs + webshop
 
De gezichtsprimer kost € 6,80 wat ik een prima prijs vind voor zo’n goed product. Hij is te koop in de webshop van E.L.F. 


Naast de transparante primer zijn er ook andere kleuren beschikbaar in de shop. Zo is de groene primer ideaal voor het minimaliseren van roodheden en andere onvolkomenheden. De lavendel kleurige primer is dan weer ideaal om saaie tinten wakker te maken. Voor ieder wat wils!
 
Gebruik jij wel eens een primer? Zo ja, welke?


Veel liefs,

Vanessa xxx

40 reacties

 1. Interessant om te weten! Een paar jaar geleden had ik eens een primer gekocht, van milène. Als ik na de primer foundation aanbracht begon de foundation na een tijdje in "rolletjes" eraf te gaan. Daarna heb ik nooit geen meer gehad, dus misschien toch ook deze eens proberen.

 2. Leuke primer, klinkt goed en wat een mooi verpakking. Voor dat prijsje kan je ook al niet sukkelen!
  Ik gebruik eigenlijk nooit primer, met mijn dagcrème is mijn huid meestal al heel glad en heeft het een goede basis voor make-up, maar ik wil het wel eens proberen.

  X Sara

 3. Ik heb deze ook en ben er tevreden over! Hoewel ik de Pore Professional van Benefit nog wel wat beter vind, maargoed daar betaal je dan ook meer voor!

 4. Looks good! Ik gebruik er 2 in combinatie met elkaar. Die van Gosh om m'n make-up langer te laten zitten en de Benefit Porefessional om m'n grove poriën in te vullen. Smudgeproof make-up de hele dag door!

 5. Hij klinkt wel goed! Ik gebruik zelf niet zo vaak een primer omdat ik er niet zo goed tegen kan en er sneller puistjes van krijg, maar als ik echt een lange dag heb en mijn make-up goed wil houden draag ik er soms wel één.

 6. Klinkt goed! Ik gebruik zelf de prime and fine primer van Catrice en die is heerlijk. Toch gebruik ik deze niet iedere dag, want het is maar een mini potje. Ik zie wel duidelijk het verschil als ik wel of geen primer heb aangebracht dat maakt het dan weer net verslavend. x

 7. Leuk gedaan met die schelpjes 🙂 Ik gebruik nog niet elke dag foundation, dus een primer heb ik ook nog niet nodig 🙂 Klinkt wel goed!

 8. Die primer ziet er goed uit! Ik gebruik eigenlijk nooit een primer. Misschien moet ik daar eens verandering in brengen.

 9. Klinkt heel erg fijn! Alleen jammer dat de verzendkosten bij ELF zo hoog zijn 🙁
  Ik mag een set Caviar Beads weggeven op mijn blog, doe je mee?
  Liefs

 10. Ik gebruik mijn primer alleen onder mijn foundation en dat draag ik niet elke dag, want ik heb een gekleurde dagcrème. Ik gebruik Prime and Fine van Catrice, lekker budget, maar ik ben er erg tevreden over!

 11. Ik heb een primer van MAC maar ik vergeet hem eigenlijk altijd. Dit artikel doet me er weer aan denken dat ik hem weer eens moet pakken, haha 🙂

 12. Klinkt als een fijn product ! Ik heb één keer een primer gebruikt, maar die had blijkbaar als basis glitters, dus ik had voor twee dagen glitters op mijn hoofd ( ze gingen er niet vanaf :(( )

 13. Dit lijkt mij een erg fijn product. Ik ben nog op zoek naar een budget primer.

 14. Klinkt als een fijne primer! Ik had zelf ook nog nooit een primer gebruikt, maar pasgeleden heb ik er toch eens twee gekocht. Ik ben er alleen nog niet over uit of ik ze nou echt fijn vind haha. Anders misschien toch eens naar deze kijken.

 15. Ziet er goed uit! Ik gebruik geen primer, omdat ik eigenlijk enkel een BB cream draag voor mijn teint 🙂 Voor de rest ben ik eigenlijk wel al heel tevreden geweest over Elf! Liefs, Natalie

 16. Lijkt me een fijn product. Ik heb nog weinig goede ervaring met primers omdat ik er inderdaad snel puistjes van krijg of het maakt mijn huid vetter. Die groene variant van elf lijkt me wel wat voor mij. Ik heb gauw rode plekjes. Mooi dat hij ook 100% natuurlijk is. X

 17. Lijkt me echt een leuk product om te hebben als extra! Ik hen eentje voor op men ogen dat is ook heel leuk om te gebruiken! xoxo Nele

Reacties zijn gesloten.